De echte Alexander McQueen

De dood van Alexander McQueen afgelopen donderdag was groot nieuws in de Britse media. Als iets dergelijks midweeks plaatsvindt, betekent dat: groot uitpakken in de zondagskranten. Met foto's, video's, met herinneringen en ook met het aloude journalistieke handwerk waarbij het antwoord wordt gezocht op de simpele basisvraag: wat is hier gebeurd? 
The Sunday Times durft wel iets te zeggen over de zelfmoord van de modekoning. En sluit niet uit dat hij walgde van de wereld die hem rijk en beroemd had gemaakt. 
In een relatief kort profile komen allerlei mensen aan het woord uit zijn nabije omgeving en de vreugdeloze herinneringen schakelen zich aaneen: veel coke, veel losse vrienden waaronder een pornoster, verwarring om zijn sprong van een Londense achterbuurt naar de glitter van de keiharde modewereld, geldproblemen, een hang naar depressies, opgejaagd door de successen en de commercie, een voorkeur voor het macabere, een enorme en ontroerende band met zijn moeder die enkele dagen eerder overleed, en nog veel meer ellende.
Ach, kijk naar de foto's van zijn vreugdeloze gezicht en de helft van het verhaal is al verteld. 
Wellicht ten overvloede: het verhaal achter de link is bijzonder goed.

Bron(nen):   The Sunday Times  foto's  video