Stukje natuurgeweld

Persoonlijk zijn wij erg gecharmeerd van The Daily Telegraph, een ietwat bedaagde en oer-Britse krant. 
Groot, rijk, vakbekwaam, diepgravend, tikkeltje chauvinistisch en met een meer dan normale belangstelling voor de natuur. Niet in de zin van 'wat erg dat de planeet morgen is vergaan,' maar meer met oog voor de geweldige pracht die het buitenleven ons te bieden heeft.
U zult nu even naar de link moeten gaan, want bijgaande foto is er 1 in een reeks van 3. Waar we zien hoe een adelaar een spreeuw te pakken neemt. 
De Amerikaanse adelaar kan een spanwijdte van zo'n 2,5 meter bereiken. Doorgaans voedt de vogel zich met vissen en karkassen, alsook met konijnen en reptielen. Maar er is meer; een enkele keer is een adelaar gesignaleerd met een jong hert. De adelaar - nationaal symbool van de Verenigde Staten - kan naar beneden komen met een snelheid van circa 100 mijl per uur. 
Bijgaande fotoserie is in Colorado gemaakt door ene Rob Palmer. Hij zag een koppel adelaars, op jacht naar merels en spreeuwen. Volgens hem was deze spreeuw dermate geintimideerd door de grote jager, dat hij vergat een poging te doen om te ontsnappen.

Bron(nen):   The Daily Telegraph