Twittermania

Journalistiek is in zekere zin net roddelen: je hebt iets gehoord en dat vertel je zo snel mogelijk door. Al komt daar nog 1 dingetje bij: voor je het nieuws doorvertelt, moet je je ervan vergewissen dat het ook klopt - je moet iets checken. En omdat een nieuwtje vaak niet klopt, gooit de journalist vaak iets weg.
Maar toen kwam Twitter. 
En ging iedereen elkaar van alles twitteren. Journalisten ook, want als gezegd - journalistiek en roddelen liggen dicht bij elkaar en de meeste journalisten zijn dol op roddelen. 
Dat leidt tot vreemde situaties en The Times reconstrueert vandaag 'het grote nieuws' van een week geleden dat zowel Ncolas Sarkozy als zijn vrouw Carla Bruni vreemdgaan. Het kwam op Twitter, het kwam in het nieuws en het werd wereldnieuws.
Bron was Aude Baron, een Parijse online journalist die op Twitter meldde dat Bruni buitenechtelijk bezig was met een liedjesschrijver en dat de president het bed hield met een van zijn ministers. De hele wereld nam dit over en al snel was Sarkozy gedwongen op een persconferentie in Londen uit te leggen hoe het allemaal echt zat...
Baron zegt vandaag tegen The Times dat ze niks had nagetrokken, het was maar een geintje.
The Times legt nu uit hoe een en ander in zijn werk is gegaan, maar pleit de hoofdpersonen in kwestie ook niet geheel vrij. Want het gerucht dat Sarko en Bruni vreemdgaan, gaat al rond sinds februari 2008, sinds de dag dat ze met elkaar trouwden.

Bron(nen):   The Times