Nieuwe Radio 1 wordt newsier

Vanaf 1 januari wordt veel op de nieuwszender Radio 1 anders. Vanaf die datum zijn de nieuwe fusie-omroepen actief en dat maakte een verandering noodzakelijk. Zendermanager Laurens Borst legt in De Volkskrant uit wat de voornaamste veranderingen zullen zijn. 'Het allerbelangrijkste is dat Radio 1 een nog sterkere nieuwszender wordt. De fusieomroepen krijgen ieder een 3 uur durend blok: KRO-NCRV vanaf 9:00 uur met Ghislaine Plag en Jurgen van den Berg, VARA-BNN de lunchuren met Felix Meurders en Willemijn Veenhoven en AVROTROS komt elke middag met Radio EenVandaag met Suzanne Bosman en Jan Mom dan wel Bas van Werven. De EO gaat door met Dit is de Dag, maar dan veel newsier tussen 18:00 en 19:00 met Tijs van den Brink. In de avond krijgt de VPRO drie keer per week een magazine over het buitenland.' 'Al die omroepen krijgen binnen hun formats overdag de opdracht om het lopende nieuws in hun uitzendingen te integreren. De NOS levert daarvoor elk uur 2 nieuwsitems, los van het eventuele breaking news. Wij noemen dat 'streaming nieuws', zoals een rechtszaak of politieke ontwikkelingen. De ochtendblokken en avondblokken van het Radio 1 Journaal worden allebei een half uur korter, dat klopt, maar dat zal ruimschoots worden gecompenseerd door die NOS-bijdragen. Flexibiliteit wordt heel belangrijk binnen het nieuwe Radio 1.'

3 Reacties Doe mee met de discussie →


  1. Janneke van Vught

    En Lara Rense? Blijft die? Zo ja, geef haar dan een cursus “mensen uit laten praten” en als ze daarvoor slaagt doen we er de cursus “niet voortdurend in de rede vallen” achteraan.

  2. catchit64

    Wat zit er vóór 9 uur in de ochtend?

  3. Liesbeth

    Luister al lang en met heel veel plezier naar radio 1 in de avond met Willemijn Veenhoven. Een geweldige, slimme en bijzonder journaliste. Is zij s Avonds niet meer te beluisteren? Gecombineerd met sportnieuws is dat mijn absolute favoriete programma.

Reacties niet toegestaan