iPad gaat laptop verdrijven

Walter Mossberg beschrijft vandaag in The Wall Street Journal zijn eerste avonturen met de iPad en komt met best wel opzienbarende conclusies. De belangrijkste luidt: de iPad is een 'laptop Killer.'
Mossberg, de WSJ-columnist die voor de krant over 'personal technology' schrijft, kreeg langere tijd de kans een iPad uit te proberen en dacht aanvankelijk: hm, er is heel wat voor nodig om als tablet een massaal publiek te veroveren en laten we nog maar eens kijken of zo'n apparaat in staat is iets toe te voegen aan de laptops en notebooks die mensen al bij zich dragen.
Maar hij is om en schrijft nu: dit apparaatje is in staat het hele mobiele computergebruik te doen veranderen en zal de laptop naar de kroon steken. Zie de iPad niet als een gadget erbij, maar probeer je serieus voor te stellen dat je nu niet langer je laptop meezeult, maar dat je hier een veel handzamer hebbeding in handen hebt dat met z'n touchscreen zeer goed te gebruiken is voor het optikken van teksten.
En passant krijgt ook de Kindle nog even een veeg uit de pan, want dit gewilde apparaat van Amazon, waarop we zo nodig allemaal dikke boeken moeten lezen, laat het ook afweten in vergelijking met de iPad.
Ja beste lezers, het kapitalisme is iets verschrikkelijks. 
De grootindustrielen worden rijk over de rug van de gewone man en maken eenieder slaaf van de dingen waar ze ongetwijfeld ook zonder kunnen. Laten er morgen een nieuwe Marx en een nieuwe Engels opstaan om ons te beschermen tegen de gesel van de markt die niemand ontziet en die ons vernedert tot voetvegen van het grootkapitaal.
Het is allemaal waar, maar die nieuwe iPad, die moeten we denk ik toch maar aanschaffen.

Bron(nen):   The Wall Street Journal