Voor 1.380 pond kun je een koninklijk huwelijk kapot maken

Het aangekondigde huwelijk van prinses Madeleine van Zweden (zie foto) en Jonas Bergstrom, een advocaat, is zaterdag afgelast. Een verklaring van het paleis meldde dat 'beiden hebben besloten dat het het beste is om ieder zijns weegs te gaan.' 
De vermoedelijke reden van de plotselinge nieuws is nogal banaal: een studente in Bournemouth, Groot-Brittannië, onthulde dat ze niet lang geleden een bijzonder romantische nacht met de bruidegom-in-spe had doorgebracht. Deze Uppstrom Berg, een voormalige Noorse handbalspeelster die inmiddels in Engeland studeert, verklapte de details van haar intieme omgang met de charmante Bergstrom (31) aan een Noors tijdschrift. 
Bergstrom had in Zweden inmiddel een goede reputatie opgebouw na een verlovingstijd met de prinses die alweer 8 jaar duurde. Het handbalmeisje zegt nu dat ze zich een beetje bedrogen voelde toen ze later merkte dat ze met iemand het bed had gedeeld die al jarenlang met de Zweedse prinses is. En wat doe je in zo'n geval? Precies, je loopt naar de pers.
In Britse media wordt wel enigszins meesmuilend gedaan over het geld dat ze voor haar bekentenissen kreeg: 12.500 Noorse kronen, oftewel: 1.380 pond. Volgens The Times is dat een fooi voor het verhaal dat een heel land op zijn grondvesten heeft doen schudden.

Bron(nen):   The Times