Mark Zuckerberg: gek of geniaal?

Mark Zuckerberg, bedenker en eigenaar van Facebook, wordt in een Hollywoodfilm afgebeeld als een keiharde kerel en een seksmaniak. Juist op het moment dat Facebook (400 miljoen gebruikers) onder vuur ligt om de manier waarop andermans privacy wordt geschonden.
Over privacy gesproken: in de film The Social Network, kosten: zo'n 50 miljoen dollar, gaat het hele leven van het wonderkind tegen de vlakte. Hij wordt hier afgebeeld als een gestoorde Harvardstudent die footjes van andere studenten op een computer bijeenbrengt en zo de wereld verovert. Ook wordt stilgestaan bij de manier waarop het wonderkind zijn aanvankelijke collega's uit de onderneming gooit om er zelf beter van te worden. Verder zien we hoe Zuckerman zich, eenmaal beroemd, overgeeft aan talloze groupies.
Zuckerberg, 26, zou dit weekend zijn verjaardag vieren op een Caraïbisch eiland, maar er vond een crisisbijeenkomst met zijn staf plaats om te zien hoe de woede van veel Facebook-gebruikers kon worden geblust. Veel mensen zijn boos om het feit dat hun privézaken nu handelswaar dreigen te worden, die Zuckerberg aan de hoogste bieder wenst te slijten. De jeugdige miljardair ziet zo in korte tijd zijn imago van weldoener in rook opgaan.

Bron(nen):   The Times