Nekschot moet zijn pen houden

Media
door Admin
donderdag, 27 mei 2010 om 00:00
welingelichtekringen header 1
Nog maar enkele dagen geleden toonden wij ons enthousiast over een nieuwe tekening van Gregorius Nekschot, zie de eerste link. We vonden de tekening nogal goed, al kwam ons dat op een enkele berisping te staan.
Waarom die tekening zo goed is?
Iedereen roept in koor dat de economische problemen op dit moment van het allergrootste belang zijn, geen wonder dat de Kamerverkiezingen zo op dit onderwerp zijn gefocust.
De tekening van Gregorius Nekschot liet zien dat dit... weleens heel anders kon zijn. Fris en raak, zo'n mening die radicaal afwijkt van wat gangbaar is. Vandaag werd bekend dat De Telegraaf deze tekening niet wenst af te drukken in een katern waarin enkele lijststrekkers 'hun eigen pagina' zouden maken.
Heel goed, laten we onszelf censureren voordat een ander het doet - alles ligt op schema. Er zijn trouwens meer kranten - denk aan NRC Handelsblad - die, wat ze ook over Nekschot schrijven, er zelden tot nooit een tekening bij doen om de zogenaamde problemen te illustreren. Over dergelijke zaken wordt ongetwijfeld op hoog niveau vergaderd. Waarna men een zo diep mogelijke buiging maakt.