Conflict Sauer-NRC spitst zich toe (en Sauer zal winnen)

Media-tycoon Derk Sauer zei bij zijn aantreden als mede eigenaar van NRC dat hij zich nergens mee ging bemoeien. Sindsdien heeft hij de hoofdredacteur en directeur ontslagen, een kwartaalblad (Focus) opgeheven en de Engelstalige nieuwssite van NRC de nek omgedraaid.
Maar de (interim)hoofdredactie van NRC neemt  wraak: de samenwerking met TV-zender Het Gesprek, de bloedeloze zender die ook van Sauer is, is door NRC afgebroken. Dat schrijft plaatsvervangend hoofdredacteur Sjoerd de Jong zaterdag in NRC Handelsblad. ‘Bij samenwerking zijn , wie weet, interessante mogelijkheden  te verzinnen, maar in elk geval voorlopig hebben die voor ons geen prioriteit’.
Sauer is in zijn leven nog voor niets geweken - eerst niet voor de democratie toen hij nog maost was, toen niet voor het kapitaal toen hij van Nieuwe Revu was, daarna niet voor de mafia, toen hij in Rusland ondernemer was, daarna niet voor de werknemer, toen hij in Nederland ondernemer werd -zodat niet valt aan te nemen dat een ander dan Derk zal winnen.

Bron(nen):   Villamedia