Utopia is begonnen. En nu?

15 mensen die zich laten opsluiten op een onguur terrein in het Gooi. Mensen die hun bestaande leven kennelijk wel een jaartje willen missen. De eerste uitzending zit er op. En  uur was lang genoeg om te kunnen vermoeden dat er eerder ruzies in aantocht zijn dan romantiek. Eerder chaos dan Utopia, De makers zijn er onder leiding van John de Mol in geslaagd om een wonderlijk allegaartje van mensen bijeen te brengen. Van een wonderlijke jongen op blote te voeten die zich zwerver noemt, tot een failliete restaurantbaas. Van een vrouwelijke manager tot een drankzuchtige student. Een worstelaar en een aannemer. Sommige bewoners hebben kinderen. Maar die hebben ze voor dit avontuur een jaar in de steek gelaten. Een bewoner moest vooral hart huilen bij het afscheid van zijn hond. De meeste bewoners zeggen dat ze meedoen om te werken aan een betere wereld. Zwerver Rienk werkte bijna iedereen vanaf het begin op de zenuwen. Een vrouw wil steeds bidden. En zo is er met allemaal wel iets Voor SBS is het programma zo belangrijk dat zelfs een deel van de reclametijd werd opgeofferd. Op grond van de eerste aflevering valt niet te zeggen of dit programma de hype wordt waar SBS en de Mol op hopen.  Er keken anderhalf miljoen mensen naar de eerste aflevering en dat is een prima score al valt af te wachten hoeveel kijkers er na een week nog over zijn.

6 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Dead Silence

  En nu? Helemaal niets, lekker slapen en morgenvroeg om 5:30u opstaan om lekker voor de belastingdienst te gaan werken, om degenen die naar deze pulp kijken te voorzien van gratis geld.

 2. reageermeneer

  Waar is het begonnen? Wie, wat, waar? Ik heb geen enkel idee. O, ik lees SBS, laat maar….

 3. Arjan

  Hart huilen?

 4. catchit64

  Ik heb het gezien en het zal mij benieuwen wanneer de eerste bewoner door het lint gaat. Om dit te weten hoef ik alleen maar de nieuws sites in de gaten te houden want dit soort onzin valt in de categorie “Boer zoekt vrouw” waar altijd weer over geschreven moet worden kennelijk.

 5. Gerben Hoekstra

  Ik zit al een paar jaar te wachten op het nieuwe SBS6 programma, “De Drol” waarin verschillende deelnemers worden gevolgd in hun gang naar het toilet. Na een aandoenlijk verhaal, waarbij de tranen rijkelijk vloeien, draaien zij hun drol. We worden verrast met mooie close-ups, en een korte achtergrond waar de betreffende drol zijn bestaansrecht aan te danken heeft. Degene met de fraaiste en sterkst geurende massa fecaliën krijgt de hoofdprijs. En wij maar kijken,…(u begrijpt, ik was in dit genre al afgehaakt na de 1e aflevering van big brother)

 6. Piet Oud

  mensen, vergeet niet dat er in Nederland 17 miljoen mensen wonen. Voor 90% van de Nederlanders is er nog hoop.

Reacties niet toegestaan