De voetbalkoorts

Geweldig hoe het voetbal met onze emoties aan de haal kan gaan. 
Op het ene moment is voetbal heel erg verschrikkelijk dubbel belangrijk en komen journalisten woorden tekort om te beschrijven welke gewichtige zaken allemaal passeren. Tot dat het balletje niet in het netje gaat. Ook dan dreigt de wereld te vergaan, maar die drukte is bedrieglijk - enkele etmalen later is de rust weergekeerd en gaat het gewone leven opnieuw zijn gangetje. 
Zo grasduinden we wat door de grote Britse kranten, want het is immers nog maar enkele dagen geleden dat Engeland het moest afleggen tegen de Germanen - en dat was een nederlaag om nooit te vergeten. Nou, in werkelijkheid valt dat erg mee. Er wordt nog wat gemopperd op coach Fabio Capello en zelfs een blindegeleidehond kan zien welke kant dat opgaat: hij blijft aan of hij vertrekt. Tot zover het Britse drama.
Over naar Frankrijk waar zich ook hemelschreiende taferelen afspeelden toen het nationale team zo eerloos moest vertrekken uit Zuid-Afrika. En? Bestaat Frankrijk nog? 
In Parijs zijn de voorzitter van de voetbalbond en de trainer Domenech door de Tweede Kamer ondervraagd over het fiasco. Best bijzonder, maar dat doet uiteraard niemands hart sneller kloppen en we voorzien dat dit onderwerp snel van de sportpagina's is verdwenen om - bijvoorbeeld - plaats te maken voor de Tour de France. 
Nieuwe emoties, nieuwe kansen.

Bron(nen):   The Daily Telegraph  Libération