Regelrechte hit! TV-serie ‘De jonge imam’

Ze zijn tussen de 18 en 27 jaar oud, en leven 6 weken lang afgezonderd van de buitenwereld. Acht jonge mannen doen mee aan de verkiezing 'de beste imam,' een succesvolle reality show in Maleisië. 
De winnaar van het concours krijgt een geheel verzorgde reis naar Mekka plus een beurs om verder te studeren aan een Saoedische universiteit. Bovendien is hij daarna verzekerd van een goede betrekking in een moskee in eigen land.
Tijdens het programma wordt getest wie de meeste kennis over de islam heeft. Hoe meer de Koran in het hoofd zit, hoe beter. Ander programma-onderdeel: jonge mensen ervan overtuigen dat ze drugs links moeten laten liggen en als maagd het huwelijk in moeten.
Het hele programma benadert op een bijzonder frisse manier de nationale godsdienst in Maleisië, wellicht ook omdat alles onder supervisie staat van de belangrijkste imam van Kuala Loempoer. Hij ziet erop toe dat de kandidaten vodoende afgeven op de decadente levensstijl, waaraan ook menige moslim is blootgesteld.
Onder de vele kijkers bevinden zich de nodige vrouwen die zondermeer geimponeerd zijn door de aantrekkelijke kandidaten. Of de auteursrechten van de programma toevallig bij John de Mol liggen, wordt in het artikel in Le Point niet vermeld.

Bron(nen):   Le Point