Wees voorzichtig met je 06-nummer…

Zo voorzichtig als we zijn met het weggeven van onze pincode, zo royaal zijjn we met het uitdelen van ons 06-nummer. We hebben er een en iedereen mag het weten. Maar er is bijna geen plaats waar zoveel over jouw te weten valt te komen als je mobiele telefoon, zeker als je een iPhone, Blackberry of andere smartphone gebruikt. je mail zit er in, je adressenboek, links naar je PC, misschien wel een lijstje met wachtwoorden. Eigenlijk alles wat nodig is om te weten wie jij bent. 
In de Los Angeles Times laten twee 'goede' hackers zien hoe makkelijk het is de inhoud van de toestel te ontrafelen als je het nummer hebt en hacker bent. Er wordt nog niet heel veel misbruik van gemaakt, maar dat zal komen. De beveiliging van de smartphones zit op het niveau van de PC's voor de hackers kwamen en wormen en virussen. En ook voor smartphones zullen firewalls komen en virusbestrijders. 
Maar eerst, voorspellen de insiders in de Los Angeles Times, zal er veel misbruik komen. En daarna zullen we leren oppassen, net zoals het met de PC ging.

Bron(nen):   Los Angeles Times