Inktvis Paul gaat de hele wereld over

Een reuzeninktvis uit de dierentuin in Oberhausen, Duitsland heeft al vijf keer de uitslag van het Duitse elftal op het WK goed voorspeld. Nu de voetbalkoorts tot ongekende hoogten stijgt, wendt men zich tot de raarste orakels om in de toekomst te kunnen kijken. Zo bericht De Telegraaf over een zekere ‘tournament predictor’ die nu voorspelt dat Spanje en Nederland elkaar in de finale zullen treffen, waarbij ons elftal dan het onderspit delft. Duitsland zou vanavond maar 40% kans maken op de overwinning.

Ook inktvis Paul kreeg in zijn aquarium de keuze tussen een Spaanse en een Duitse mossel. Het werd gisteren live op de Duitse televisie uitgezonden en zelfs op CNN kwam vandaag in beeld hoe een van zijn tentakels voortvarend de Spaanse mossel greep, tot ontzetting van de Duitse voetbalfans. Bij het EK van 2008 had Tintenfisch Paul een succespercentage van maar liefst 80%.

De vraag is nu of Paul zijn leven nog zeker is, mocht zijn voorspelling voor vanavond inderdaad uitkomen. Op Smulweb zijn meer dan 700 inktvisrecepten te vinden, van gestoofd, gevuld tot gemarineerd in rode wijn. En mocht hij het toch bij het verkeerde eind hebben gehad, dan kunnen wraakzuchtige Spanjaarden bijvoorbeeld  kiezen voor calamares fritos. Argentijnen dreigden bij de kwartfinale al met verwerking in de paella. Met acht forse tentakels kun je alle kanten op.

Bron(nen):   Nos  CNN  Telegraaf