Hoe je rijk kunt worden van rechtse praatjes

Rechtse mensen zijn doorgaans rijker dan linkse mensen en hoe zoiets komt, hoeven we de lezers van Welingelichte Kringen vast niet uit te leggen. 
Geld verdienen met rechtse praatjes is een stuk moeilijker, in Nederland tenminste. Als we Thomas Lepeltak (voorheen Stan Huygens) met zijn bootje door de Amsterdamse grachten zien varen en de goedgevulde glazen gaan van hand tot hand, denken we: hm, niet slecht gedaan. Maar voor de rest? De gemiddelde rechtse opinieleider in Nederland is een boze man die op internet zijn mening geeft en maar zelden de gordijnen opent om te zien hoe mooi het buiten is.
In Amerika is dit allemaal iets anders en vandaag toont The Wall Street Journal hoe het New Yorkse penthouse van Rush Limbaugh er uit ziet dat de afgelopen tijd te koop heeft gestaan, vraagprijs: 12,95 miljoen dollar. Limbaugh (1951) is een beroemde radio-commentator en schrijft bestsellers. Zijn grote thema: liberals zijn levensgevaarlijk en dagelijks komt hij met zijn conservatieve denkbeelden. Extreem rechts, extreem herkenbaar.
The Wall Street Journal nam een fotograaf mee en zo kunnen we ons vergapen aan het prachtige 10-kamer appartement met uitzicht over Central Park, ooit aangeschaft voor 5 miljoen. Dit is een werkelijk vorstelijk onderkomen en de krant weet nog te melden dat Limbaugh in een recent radio-optreden te keer ging tegen de hoge onroerend goed belastingen - gezien zijn bezittingen in het geheel niet verrassend. 
Limbaugh verlaat nu New York, maar blijft zijn zendingswerk op de radio verrichten vanuit Florida, waar hij bivakkeert in het excuise Palm Beach. 

 

Bron(nen):   The Wall Street Journal