Internet: van de hele dag naar smerigheid kijken word je ziek

Ricky Bess zit acht uur per dag in Orlando naar een computerscherm te kijken, met daarop de smerige gekte die mensen kunnen verzinnen. Seks met dieren, geweld, smerigheid met poep, van alles. Hij werkt bij een bedrijf dat er voor zorgt dat sites niet worden volgestopt met gore rotzooi.
Sinds steeds meer sites bestaan van content ingestuurd door gebruikers zijn er steeds meer mensen nodig die de ergste rotzooi weghouden. Software speelt een rol als eerste filter, maar uiteindelijk zijn er toch mensen nodig voor een echte beoordeling.
Het lijkt een leuk baantje: naar de aberraties van andere mensen te kijken. Maar het wordt gaandeweg duidelijk, meldt The New York Times dat het een ziekmakend beroep is. "Twintig jarige studenten denken dat ze een mooi simpel bijbaantje hebben. Wat ze zich niet realiseren is dat ze beelden te zien krijgen die hen de rest van hun leven zal achtervolgen."
Een psycholoog:  “De beelden veranderen hoe je denkt en voelt. Je gaat anders om met je vriendin. Als je de hele dag omgaat met vuil, word je vies.”

Bron(nen):   The New York Times