Ga nooit bij de TV werken

Geen mens is bestand tegen de lokroep van de televisie, althans bijna niemand. 
Als u 's avonds naar Knevel & Witteman kijkt en u ziet hoe daar 4 gasten aan tafel zitten, hebt u geen idee wie op het laatste moment allemaal zijn afgebeld, want opeens niet langer welkom. Of nog een ander Hilversums gebruik: niet eens zijn afgebeld.
Dat is allemaal om op het scherm te komen en achter de schermen is het evenzeer een drukte van belang. Vooral jongen mensen willen wel een moord plegen om bij de tv te komen en de massale dwaling om mediakunde te studeren, getuigt hiervan. 
Vandaag staat in The Daily Telegraph een mooi stuk van ene Michale Deacon die de (jeugdige) lezer waarschuwt nooit in de buurt van een tv-studio te komen. Glamour en opwinding zal niemand er aantreffen. Je maakt veel te lange dagen voor veel te weinig geld, collega's doen honds, wat je moet doen is onnozel en vaak overbodig, het eten is vies en wat je maakt is veelal niet om aan te zien.
Eigenlijk is dit allemaal geen geheim en mensen die desondanks toch bij de tv gaan werken, zijn in de ogen van de auteur dan ook gestoord - en niet toerekeningsvatbaar.

Bron(nen):   The Daily Telegraph