Hoe internet oude media dwingt over het privéleven van politici te schrijven

Vroeger was de mediawereld erg overzichtelijk. Een handvol kranten, enkele radio- en tv-stations beslisten wat nieuws was en wat niet. Maar toen kreeg je internet. Waardoor het aanbod van media veel groter werd. En waar bovendien heel andere mores golden.
Een van de taboes die sneuvelden, was het privéleven van politici. In Nederland had je zo de Depla-affaire, de Nijmeegse PvdA-wethouder die op het gemeentehuis seks had met iemand van de oppositie. Niemand schreef het op, maar toen GeenStijl erover berichtte was het opeens nieuws - en gingen oude media overstag.
Iets soortgelijks heb je nu in Groot-Brittannië - al waren de oude media daar altijd al een stuk minder puriteins dan in de Lage Landen. 
De kersverse minister van Buitenlandse Zaken, William Hague, is keurig getrouwd maar werkt ook innig samen met een speciaal benoemde adviseur, de tengere en 25 jaar oude Chris Myers.
Nu heeft een Britse blogger geschreven hoe beiden samen de nacht doorbrachten in een hotel ten tijde van de campagne van de parlementsverkiezingen. Ook is bijgaande foto opgedoken waarop beide heren erg casual gekleed gaan en zo te zien veel pret hebben. 
Aanvankelijk schreef The Daily Telegraph vorige week nog dat een minister bezwaar had gemaakt tegen geruchten over zijn privéleven die over het web gingen. Zonder iemands naam te noemen.
Inmiddels is er geen enkele reden meer om nog geheimzinnig te doen over de persoon in kwestie. Met dank aan internet.

Bron(nen):   The Daily Telegraph