Nekschot schiet door

Hebt u ook moeten lachen om de verklaring van het Openbaar Ministerie waarom tekenaar Gregorius Nekschot niet zal worden vervolgd? Nekschot is wel strafbaar, maar hij is voldoende gestraft, zo meldde het OM. Heel goed hoe Elsevier deze verklaring hoont: het OM hoort helemaal niet op de stoel van de rechter te gaan zitten. 
Toevallig spraken wij enige tijd geleden een getuige-deskundige die was komen opdagen om de officieren aan de Amsterdamse Parnassusweg een beetje bij te praten over de rijke geschiedenis van de tekenkunst en godslastering. Het betrof een geleerde van naam die de materie meer dan vertrouwd is. 
Hij vertelde ons hoe onnozel en onderontwikkeld deze OM'ers wel niet waren. Hiij had wat oude tekeningen meegenomen om zijn gehoor ietwat te scholen en in de materie in te wijden, maar dat was bijkans onbegonnen werk. Er kwamen prenten voorbij met de beeltenissen van Abraham Kuyper en Hendrik Colijn, 2 premiers uit de vorige eeuw, maar de toehoorders gaven geen sjoege. Deze oude baasjes kenden ze niet. 
Enfin, het recht heeft gezegevierd zullen we maar zeggen, en Nekschot schiet blijkens zijn website gewoon door.

Bron(nen):   gregoriusnekschot  Elsevier