Bang voor moslims? Ontslag op staande voet

NPR, een befaamd Amerikaans radio-station, heeft een commentator ontslagen, het gaat om de in de VS bekende Juan Williams. De zwarte Williams had in een talkshow op Fox News uitlatingen gedaan over moslims en dat schoot de NPR-hoofdredactie in het verkeerde keelgat.
Williams was te gast in de bekende The O'Reilly Factor, waar presentator Bill O'Reilly hem zijn mening vroeg over de verhouding tussen Amerikanen en moslims. Zijn antwoord drukken we hier even letterlijk af. 
Williams:  'Look, Bill, I'm not a bigot. You know the kind of books I've written about the civil rights movement in this country. But when I get on the plane, I got to tell you, if I see people who are in Muslim garb and I think, you know, they are identifying themselves first and foremost as Muslims, I get worried. I get nervous.'
Antwoord is fout.
Ook al zei hij nog dat je vooral niet alle moslims als extreem moet beschouwen; dat doe je immers ook niet met alle christenen nadat de radicale Timothy McVeigh in Oklahoma City een bom had geplaatst met veel doden als gevolg.
De NPR-leiding vond dat Williams zijn eigen statuur had ondermijnd met deze opmerking en hij kon vertrekken. Inmiddels wordt het station ook wel National Politically-correct Radio genoemd en kan de commentator elders werk gaan zoeken. 
Lang hoeft dat niet te duren; Volgens de Los Angeles Times kreeg hij inmiddels van Fox News een contract voor 3 jaar aangeboden. Honorarium: 2 miljoen dollar.

Bron(nen):   NPR  Los Angeles Times