Waarschuwing aan aanstaande bruid Kate: ‘Pas op voor die gekke Windsors’

De Amerikaanse media, meer dan de Britse, zijn al weken in de ban van het aanstaande huwelijk van prins William en Kate Middleton. Amerikanen beschouwen de Britse koninklijke familie altijd een beetje als hun royals. Maar Christopher Hitchens schildert de Windsors in Slate af als een rariteitenkabinet.
Hij schrijft dat de "constitutionele absurditeit" zich op maakt om zijn laatste slachtoffer te maken en hij waarschuwt Kate Middleton voor de "opvallend disfunctionele familie" waar ze in trouwt.

Koningin Elizabeth
: "wordt geprezen om haar "gelatenheid en een zekere integriteit," maar ze stond niet toe dat haar jongere zus Margaret kon trouwen met de man van wie ze hield. En ze belastte haar autoritaire echtgenoot met de opvoeding van haar oudste zoon. Beide besluiten leverden "gruwelijke" resultaten op.
Prinses Margaret: "trouwde met een man waarvan ze niet hield, en scheidde van hem", daarna verspilde ze jaren als een "aartsluie, kettingrokende, en gin drinkende society figuur die zich omringde met derderangs roddels en ongelukkig was tot aan haar dood."
Prins Charles: "werd onderworpen aan een regime van meedogenloze vaderlijke toespraken, boetedoening en kostscholen met koude douches, trok zich in zich zelf terug, werd uiteindelijk in een rampzalige huwelijk gerommeld met iemand waarvan hij niet hield, en is nu een stugge, kalende, New Age kruk en een bevoorrechte bemoeial waarvoor iedereen terugdeinst."
Prins Andrew: "had zich net hersteld van het voorpaginanieuws over zijn warme relatie met Ghadaffi, toen bekend werd dat zijn ex-vrouw Fergie geld had geleend van een rijke vriend, wiens reputatie werd ontsierd door een veroordeling voor seks met een minderjarige."
En tenslotte, Kate zelf: "als je echt van hem houdt, haal hem daar weg, en jezelf ook. Niemand wil dat er weer een onschuldig lam wordt geofferd om een “uitgedroogd” systeem in stand te houden."

Kate trouwt op 29 april met William in Westminster Abbey.

Bron(nen):   Slate