De Telegraaf in Marrakesh: ‘We stonden oog in oog met de aanslagpleger’

De bomexplosie die donderdag in Marrakesh aan vijftien mensen het leven kostte, werd van een afstand tot ontploffing gebracht. Dat heeft de Marokkaanse minister van binnenlandse zaken, Taieb Cheqaoui, bekendgemaakt, melden verschillende media. Geen zelfmoordaanslag dus, zoals eerder werd vermoed.
Maar De Telegraaf doet anders vermoeden. Een verslaggever in Marrakesh sprak met een vakantie vierend, Nederlands stel uit Rotterdam dat zegt ‘oog in oog te hebben gestaan ‘met de aanslagpleger’. „Er zaten vooral toeristen, naast drie Marokkanen en een andere Arabische man die in eerste instantie niet verdacht leek.” Enkele minuten nadat het stel had besloten geen tweede koffie te drinken en het café te verlaten, ontplofte de bom. „Mijn vriendin en ik keken elkaar aan en zeiden direct: dat moet die man alleen zijn geweest.”

De aanslagpleger had volgens de Nederlanders twee grote tassen bij zich, waaronder een rugtas van een meter hoog. „De man was gladgeschoren en had lang, glanzend zwart haar. Hij droeg een glimmend donkerblauw trainingspak en dronk thee. Hij zag er net even te gelikt uit. Hij zag er niet ongerust uit.”
Een duidelijker bewijs kun je niet hebben.

Bron(nen):   De Telegraaf  de Volksrant  The Independent