Koninkrijk Saoedie-Arabië beledigd door foto van hond met hoofddoek

De Belgische krant Het Laatste Nieuws heeft, in het Nederlandse taalgebied, het meeste oog voor bespottelijke nieuwtjes. Neem deze:
De Saoedische autoriteiten hebben de lezing van een Amerikaanse professor onderbroken omdat de expert in klimatologie een foto toonde van een hond met een traditioneel Arabisch hoofddoek. Professor Joseph Williams moest meteen de campus van de universiteit van Taif én het land verlaten. Dat meldt de krant Sharq.
Joseph Williams is professor aan een universiteit in Ohio. Aan de Saoedische universiteit gaf hij een gastcollege over de invloed van de klimaatwijziging op woestijndieren.
Als voorbeeld van zo'n woestijndier toonde Williams de foto van een hond, getooid in een shammagh, het traditionele hoofddeksel van Saoedische mannen. In de aula stak meteen een storm van protest op. De directie beval de onmiddellijke stopzetting van de voordracht.
Professor Williams moest op staande voet de universiteitscampus en het koninkrijk verlaten. De foto van de hond zou een belediging zijn voor de nationale identiteit van Saoedi-Arabië.
De professor verontschuldigde zich tot tweemaal toe voor zijn toehoorders. Dat kon echter niet baten. De professor was zich van geen kwaad bewust, temeer omdat hij de foto had gekregen van een Saoedische collega. Het beeld circuleert trouwens al een tijd op het internet.

Bron(nen):   Het Laatste Nieuws