Rekening betalen met een paar tikjes op je iPhone

Met de iPhone kun je online winkelen, e-mails versturen en zelfs inchecken voor je vlucht. iPhone komt nu met een nieuwe applicatie, die toch wel goed gevonden is. Met deze app is het namelijk mogelijk om in een restaurant je rekening te betalen.

Voorlopig is het systeem nog niet overal te gebruiken, maar wordt het getest in de 370 vestigingen van Pizza Express. In samenwerking met Paypal wordt gekeken of de app ook echt werkt. Elk etentje krijgt een unieke code waarmee je kunt betalen. Doordat je kunt betalen met slechts een paar tikjes op je iPhone, kun je op elk gewenste moment het restaurant verlaten. Het restaurant krijgt dan een bericht te zien waarin staat dat je betaald hebt.

Naast het betalen van de rekening kun je met de applicatie ook kijken of er nog tafels vrij zijn, een tafel reserveren, het menu bekijken en speuren naar speciale aanbiedingen.

Om dit systeem te starten in 40.000 restaurants is een overeenkomst getekend tussen Barclaycard en het grootste Britse mobiele netwerk, Everything Everywhere, dat bestaat uit Orange en T-Mobile. De 2 bedrijven beweren dat dit de grootste revolutie op het gebied van betalen is, sinds het invoeren van de credit cards meer dan 40 jaar geleden.

Bron(nen):   Daily Mail