Tips: Andermans voicemail afluisteren is tamelijk simpel

Als journalisten massaal andermans voicemail blijken af te kunnen luisteren kan dat niet ingewikkeld zijn. En de New York Times zegt dat het bij News of the World inderdaad om simpele methoden ging.
Er is allereerst de zeer grote kans dat een gebruiker de code die standaard wordt ingesteld niet heeft veranderd. Bij veel operators is dat 1111 of 0000. Als een gebruiker niets heeft gedaan dan staat de code nog zo. De handelwijze is dan eenvoudig en vergt slechts twee (leerling) journalisten. De een belt met het nummer dat gehackt moet worden en houdt een kletspraatje om de lijn bezet te houden. De andere, de gevorderde journalist, belt even later. De lijn is bezet, dus wordt hij doorgezet naar de voicemail. Hij voert de code in en klaar.
Dezelfde weg kan worden gegaan met de mogelijkheid om je voicemail af te luisteren van een vaste lijn. Daarvoor is er ook een standaardcode, en die veranderen ook niet veel mensen.
De derde methode is moeilijker, maar schijnt vaak te werken. Je belt de telefoonmaatschappij met een zielig verhaal dat je dringend bij de voicemail moet, maar je code bent vergeten. Dikke kans dat je dan toegang krijgt. Dat was althans de ervaring van de journalisten van News of The World, die daarmee primeurs verzamelden en hun krant naar de afgrond helpen.
Tip: verander de code even.

Bron(nen):   New York Times