Tiener volgt privéjet Elon Musk en weigert 5.000 dollar om ermee te stoppen

Jack Sweeney volgt voor zijn lol de privéjet van Elon Musk en plaatst de locatie op Twitter. Musk bood de tiener 5.000 dollar om ermee te stoppen, maar dat vond de jongen te weinig om zijn 'werkplezier' op te geven.

Afgelopen herfst al irriteerde Musk zich aan het Twitter-account waarop zijn privévluchten werden gevolgd. “Kun je daarmee stoppen? Dit brengt mijn veiligheid in gevaar,” vroeg Musk hem. De 19-jarige Sweeney zei dat dat wel kon, maar dat hij er een Tesla Model 3 voor wilde hebben.

De tiener vertelde aan Musk dat hij er maar zo'n 18 euro per maand mee verdiende, waarop de Tesla-oprichter hem 5.000 dollar (4.400 euro) bood. Maar daar ging de jongen niet mee akkoord. Hij eiste tien keer zoveel. Het bedrag kan “het plezier dat ik heb om hieraan te werken” anders niet compenseren, aldus Sweeney.

De student heeft vijftien accounts waarmee hij voornamelijk tech-beroemdheden volgt, behalve Musk bijvoorbeeld ook Bill Gates en Jeff Bezos. Daarvoor bouwt hij kleine computerprogrammaatjes die openbare vluchtdata volgen. Steeds wanneer er een vliegtuig van een van de tech-bonzen opstijgt of landt wordt er automatisch een tweet verstuurd. Alleen al het account van de privéjet van Musk heeft 265.000 volgers.