Bij Jinek is bijna alles voorgekauwd

Al voor een uitzending van Jinek begint is bekend wat de gasten gaan zeggen. Er zijn voorgesprekken met de redacteuren van het programma en de taak van Eva is te zorgen dat ze nog een keer zeggen wat ze in het voorgesprek hebben gezegd. Dat legt Eva in een podcast uit aan Theo Maassen.

Soms gaat dat mis. “Een ramp voor een talkshowpresentator is een gast die een geweldig voorgesprek heeft, dat je echt smult gewoon, want mijn redacteuren schrijven alles uit. Dat je denkt: oh, dit is prachtig, dit is geweldig, deze details wil ik allemaal! En dat ze aan tafel om wat voor reden dan ook – gêne, zenuwen, ik weet het niet – niet leveren, zoals ze dat noemen.”

 “Jij weet dan al die dingen, je hebt ze allemaal gelezen, je zou het allemaal zo kunnen oplepelen, maar dat kan dan niet.”

Theo Maassen: “En je wil ook een beetje een elegante voorzet geven. Het is ook heel lelijk om…”

Eva: “Ja, van: ik ga jou even vertellen hoe je je voelde toen dat gebeurde.”

Theo: “Of: ‘Vertel nog eens van die eekhoorn!’”

"Ik heb de beste talkshowredactie van Nederland by far en zij doen niets anders dan proberen om alles voor te bereiden, alles voor te zijn, omdat er zoveel onzekere factoren zijn. Zij komen met mij met het dikst mogelijke pakket met alles erin, met fantastische voorgesprekken en dan zeggen ze: ‘Eef, dit is het.’”

Bron(nen):   Mediacourant