Eerste Facebook-hotel op Ibiza

Vakantie is voor mij een tijd zonder telefoon, internet, sociale media, ... Smartphones en laptops blijven thuis. Maar kennelijk zijn er mensen die niet van hun vakantie kunnen genieten zonder hun Facebook 'vrienden' op de hoogte te stellen van hun activiteiten. Voor hen is er nu het Ushuaïa Ibiza Beach Hotel op Ibiza.

De hotelgasten dragen een polsband met RFID-technologie die ze bij binnenkomst kunnen koppelen aan hun profiel op Facebook. Bij verschillende zuilen in het hotel kunnen vakantievierders, door hun polsband langs de sensor te bewegen, inchecken, hun status updaten en foto's maken. Zo is het mogelijk om continu en realtime nieuwe informatie te delen met contacten op Facebook.

Het is het eerste hotel dat deze technologie aanbiedt en het Nederlandse reclamebureau Dorst & Lesser is verantwoordelijk voor de uitvoering van het project. Het Ushuaïa Ibiza Beach Hotel adverteert met de slogan 'Don't forget to make your friends jealous', want daar gaat het kennelijk allemaal om op vakantie tegenwoordig. Het hotel hoopt uiteraard dat al die Facebookvrienden thuis, er volgend seizoen ook bij zijn.

Bron(nen):   HP/DeTijd  Ushuaïa Ibiza Beach Hotel