iPad: een computer? Een boek? Nee, een tv!

Vanaf volgende maand start KPN met het aanbieden van tv-streams naar computers en tablets. Hierdoor wordt het mogelijk om overal in huis, het gaat via wifi, tv te kijken, opnames in te stellen en deze terug te kijken. Met de nieuwe dienst die iTV Online gaat heten is het mogelijk om 20 live tv-zenders via wifi te bekijken. De nieuwe dienst is gratis voor klanten die reeds Interactieve TV van KPN hebben en een wifi verbinding met het modem waarop Interactieve tv binnen komt is noodzakelijk. De dienst wordt geschikt gemaakt voor de iPad en later ook voor Android apparaten.
Een verbinding met hetzelfde netwerk waarop KPN's interactieve tv draait is wel noodzakelijk. Via het net in prijs verhoogde UMTS netwerk tv kijken zit er dus niet in! Wel wordt het mogelijk om op afstand opnames in te stellen en die later thuis op de tv of iPad terug te kijken.

Ook Ziggo heeft aangegeven nog dit jaar met een soortgelijke dienst te willen komen. UPC geeft klanten al de mogelijkheid om op afstand opnames in te stellen maar daadwerkelijk tv kijken is bij hen niet mogelijk.

Met de komst van dit soort nieuwe diensten wordt een trend gevolgd die al langer op internet zichtbaar was. Televisie kijken wordt steeds meer een individuele bezigheid. Waar men vroeger met het hele gezin voor de buis zat te kijken zitten we in 2012 allen met onze eigen laptop, iPad of mobieltje naar ieder een eigen tv-programma te kijken.

Bron(nen):   Telecompaper  Bright