Franse oproep op Facebook: ‘Vermoord een moslim in plaats van een schaap’

Op Facebook stond een oproep om op 6 november ‘moslims te vermoorden, in plaats van schapen’. Op die dag vindt het Offerfeest plaats. ‘Als de oproep wereldwijd wordt gevolgd, kunnen we die dag eindelijk feesten om de juiste redenen’, meenden de initiatiefnemers.

Het islamofobe initiatief veroorzaakte in Frankrijk de nodige opschudding. ‘Dit is een betreurenswaardige oproep tot moord die kan leiden tot een situatie zoals die in Noorwegen’, zegt Abdallah Zekri van de Franse Raad voor Moslims, Hij eiste dat de pagina meteen van Facebook zou worden gehaald en liet weten dat de Raad een klacht zal indienen tegen de oprichters ervan.

Tijdens het Offerfeest, dat de grote bedevaart naar Mekka afsluit, moeten de moslims een dier offeren. Zo eren ze de profeet Ibraham, die in opdracht van God zijn zoon Ismaël wou doden. Maar net dan verscheen de aartsengel Gabriël, die hem aanbood in plaats van zijn zoon een schaap te slachten. ‘Het is een feest dat in wezen niet alleen voor moslims belangrijk is. Ibrahim (of Abraham) is namelijk de aartsvader van het jodendom, het christendom en de islam', aldus Zekri.

De pagina is intussen van Facebook verwijderd.

Bron(nen):   Het Nieuwsblad