Peter Pannekoek haalt woede op de hals van anti-vaxers: ‘Wat een prachtige spirituele reis moet dat zijn’

Peter Pannekoek heeft een Twitterstorm over zich heen gekregen nadat hij op het socialemediaplatform hard uithaalde naar anti-vaxers, die nu ook plots pro-Poetin en anti-abortus zijn.

"Van anti-vaccinatie naar pro-Poetin om te eindigen bij anti-abortus”, schreef de cabaretier op Twitter. "Wat een prachtige spirituele reis moet dat zijn!” Hij eindigde met de hashtag #NietsDanLiefde.

Pannekoek hekelt de groep mensen die in coronatijd tegen vaccinatie was en nu begrip heeft voor Poetins oorlog in Oekraïne. En waar we dachten dat abortus een vanzelfsprekende verworvenheid was geworden, keert deze groep zich daar nu ook tegen. Ze lijken nauwelijks na te denken over hun standpunten maar gewoon per definitie tegen de mainstream in te willen gaan. De cabaretier heeft weinig geduld met dit soort kinderachtigheid.

Maar hij kan wel rekenen op een stortvloed aan negatieve reacties. "Elk woord in deze tweet is verzonnen Pannekoek. Je gooit groepen mensen op een hoop en fantaseert verbanden," schrijft iemand bijvoorbeeld. "Hoe durf je deze lijn door te trekken en alles en iedereen over één kam te scheren!” schrijft een ander.