Hoe een hot dog wordt gemaakt…en waarvan

Als je je afvraagt wat je eet, wanneer je ene hot dog verorbert wat feiten. Hotdogs zijn, zeggen de fabrikanten, gemaakt van 'trimmings' van vlees. Maar wat zijn trimmings? "Stukjes spier van slechtere kwaliteit, stukjes vet, delen van de kop, delen van de poten, huid, bloed, lever en ander eetbaar slachtafval." De definitie van de Voedsel en Landbouworganisatie van de Verenigde Naties. De trimmings worden gekookt om bacterien te doden. Daarna wordt het vleesafval gemalen tot een roze pasta. Die pasta wodt in plastic hoesjes geperst. Soms zijn die hoesjes ook gemaakt van dierlijke darmen. Daarna worden de hotdogs gekookt en verpakt  

4 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Zmirlap

  En Geer, vertel eens, wat is daar nou eigenlijk mis mee? Wees blij dat er wordt nagedacht over wat er allemaal gemaakt kan worden van een dier dat is gestorven als eten voor de mens.
  Zo vaak wordt de suggestie gewekt dat dit vies, goor en schandelijk is maar misschien is het wel het tegenovergestelde. Een goed behandeld dier heeft geen slecht vlees enkel stukken/stukjes die minder de voorkeur hebben om los verkocht te worden.

  Wat een non-topic

 2. Karl Ruprecht Kroenen

  Een beetje hetzelfde principe als waarmee men tegenwoordig nieuws maakt dus.

 3. Peter

  In een plastic hoesje ? Hahaha

 4. Meester Proper

  Niks mis met een lekkere hotdog. Natuurvolken eten ook alle delen van het dier op.

Reacties niet toegestaan