Met Google Street View door het Amazonegebied

Met Google Street View kun je binnenkort doorklikken van Broadway in New York naar het Amazonegebied in Brazilië. Om de rivier, de oevers en haar bewoners vast te leggen reisde Google-medewerkers de Rio Negro af met aan boord een driewieler met de bekende panoramische 3D-camera. Waar mogelijk ging de driewieler met camera aan land om een dorpsgemeenschap vast te leggen.
FAS, een stichting voor het behoud van de Amazone, heeft samen met Google het project opgezet om het wereldbelang van het gebied te helpen verspreiden.

Een woordvoerder van Google zei tegen Sky News dat de lokale gemeenschappen ontvankelijk waren ten opzichte van het fototeam. "We hebben veel met de mensen gepraat om ervoor te zorgen dat ze begrepen waar we mee bezig waren. Veel van hen hebben het gevoel dat men zelfs in Brazilië weinig over de Amazonebewoners weet."
Hoe meer mensen een virtueel bezoek aan het Amazonegebied brengen, hoe meer mensen leren van het regenwoud. Dat zal de lokale cultuur alleen maar ten goede komen, denkt FAS.

Bron(nen):   Sky News