De Telegraaf vindt dat Nederland een oorlog moet beginnen

De Telegraaf beleeft gouden dagen. Want een ramp met een nationalistische kant is een uitgelezen mogelijkheid iets te doen aan de treurige staat van de afbladderende oplaag. Alleen moet daarvoor iedere dag een weer verder overtreffende trap worden bedacht.  Als je de ene dag de krant opent met MOORDENAARS, moet je de volgende dag daar weer overheen. Vandaag vindt de krant dat Nederland een oorlog moet beginnen. Het commentaar van de hoofdredactie:  

INGRIJPEN!

Nederland wordt in het diepst van de ziel geraakt door het schandalige gesol met lichamen en bezittingen op de plek van het neergeschoten passagierstoestel in Oekraïne. De hulpeloze noodkreet van premier Rutte aan het adres van president Poetin zal niets uithalen. Deze bruut had direct na de aanslag de kans om voor het oog van de wereld een harde veroordeling uit te spreken. In plaats daarvan legde hij de schuld bij de regering in Kiev en ging hij onverdroten verder met zijn propaganda-oorlog – liegen en bedriegen zoals hij dat leerde bij de KGB is alles wat Poetin kan.
Met het verdonkeremanen van cruciale bewijsstukken tekenen de separatisten hun eigen schuldbekentenis. Door zijn invloed niet aan te wenden levert Poetin het bewijs van Russische medeplichtigheid. Een onafhankelijk onderzoek wordt bij voorbaat om zeep geholpen. Daarom moet hier worden ingegrepen. Het gebied van de brokstukken dient te worden veiliggesteld door het sturen van NAVO-troepen. Tegelijkertijd moeten Special Forces worden ingezet om de daders van deze massamoord op te sporen en over te brengen naar Nederland voor hun berechting.
Het is nu tijd voor actie.

86 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Volledig

  Ik had eigenlijk verwacht dat de Telegraaf vanaf vandaag in het Russisch zou zijn.

 2. Bert Schimmel

  Zou de Telegraaf soms denken dat de Russen met de armen over elkaar zullen toe kijken, als westerse troepen dat gebied binnen zouden trekken? Tikkie populistische kreten van de Telegraaf!

 3. kletsmajoor

  Dit artikel hoort in de Opinie-sectie. Niet in de algemene Media-sectie.

 4. Allard

  Ook niet zo vreemd natuurlijk, de Telegraaf is immers ook een hele foute krant.

 5. Desperanto

  De Muis die brulde van Leonard Wibberley. Verplicht leesvoer voor die oorlogshitsers.

  Wat beter te doen dan Poetin ook maar een half excuus geven om met alle ter beschikking staande middelen Oekraïne binnen te trekken.

 6. Floris Maaskant

  De enige echte militaire optie die er is wordt geblokkeerd door de westerse politiek. En daarin zie je dat dit hele conflict bij aanvang en nog steeds onze eigen schuld is.

  Het zou voor Rusland geen enkel probleem zijn als wij hen zouden vragen eventueel aangevuld met Nederlandse troepen (niet met andere) om een ruime cirkel van het rampgebied met officiële Russische troepen te bezetten en te beveiligen. Hulpverlening zou dan niet uit Kiev moeten vertrekken maar vanaf de Russische grens. Van hieruit zou veilig gewerkt moeten kunnen worden.

  Het probleem is echter dat dit niet strookt met onze eigen EU-Maidan steun, voor het uit elkaar trekken van de Ukraine; wat nog steeds de bedoeling is en blijkbaar belangrijker dan het onderzoek!

  • Buck Danny

   Russische troepen toelaten in Oekraïne? Ik geloof niet dat dat een reële optie is.

   Eén van de weinige, verstandige reacties die ik ben tegengekomen sinds mensen begonnen te roepen om militair ingrijpen kwam van Frank van Kappen: http://nos.nl/video/677224-van-kappen-militair-ingrijpen-hoogst-onverstandig.html

   (in antwoord op Floris Maaskant)
   • Floris Maaskant

    Op zich denk ik dat elke vorm van onderzoek sowieso gedoemd is, zelfs al wordt het een goed onderzoek, het duurt jaren (Lockerbie > 3 jaar) en de verschillende partijen gaan het toch nooit eens worden over de uitkomst; dus zonde van de tijd en het geld.

    Er is voor dit onderzoek maar één gewenste uitkomst, een andere uitkomst wordt niet geaccepteerd, dus laat lekker zitten.

    Maar ik ben het er mee eens, je moet militair daar niks willen doen, en niet omdat het niet zou kunnen (via de Russen, nooit met de NAVO of met de regering van de Ukraine) maar omdat het niks uithaalt, het zou een nutteloze exercitie zijn.

    (in antwoord op Buck Danny)
  • EM

   helemaal mee eens

   (in antwoord op Floris Maaskant)
 7. Vogelbeest

  Als Putin geloofwaardig wil blijven in zijn persistentie dat hij er niets mee te maken heeft, dan kunnen wij onze commando’s en mariniers sturen om de onderzoekers te beschermen. De NL specal forces behoren tot de beste ter wereld dus die bende opstandelingen is geen probleem voor ze.

  • Floris Maaskant

   Je zal consensus moeten hebben met de Russen en de Separatisten. Je commando’s kunnen nog zo goed zijn, je praat hier over een luchtlandingsoperatie en het nu reeds bekende BUK systeem knalt die paar heli’s die wij hebben de lucht uit voordat ze geland zijn.

   Om het nog niet te hebben over hun tanks die over je commando’s heen walsen als ze de grond wel zouden bereiken. Bekijk de slag om Arnhem om er achter te komen hoe para-commando’s presteren tegen een pantser-tank eenheid; ze worden door de gehaktmolen gedraaid. Niet omdat ze niet goed zijn, maar omdat vlees tegen staal altijd verliest.

   En mind you, je kan geen hulp inroepen van andere NAVO landen, dan start je de derde wereld oorlog. Dan praat je niet over 200 NL doden maar over de vernietiging van om en nabij de halve aard-bevolking of meer.

   De enige optie is daarom met Putin, zo je wil tegen de Ukrainers een omcirkeling van de rampplek, alle andere militaire opties kan je vergeten. of je het nu leuk vind of niet. En zelfs van deze optie is de vraag of je hem moet willen doen. Eigenlijk denk ik van niet, niet omdat het niet kan, maar omdat welke uitkomst dan ook van een onderzoek toch tot niks gaat leiden.

   Veel verstandiger is het de doden te laten overvliegen, liefst door de russen naar Schiphol en de scrap van het vliegtuig in een later stadium ook. Ik weet ook wel dat je dan geen goed onderzoek meer kan doen, maar dat kan je toch niet. Onderzoek is leuk voor de bunne, er komt misschien uit dat een BUK raket het vliegtuig neer schoot, meer niet en daarna beschuldigd iedereen elkaar van het afvuren van de raket. Zinloze actie.

   (in antwoord op Vogelbeest)
 8. Prikker

  Ach, binnen 10 minuten zou Nato al verslagen zijn… zo kopte Pravda al eerder.
  http://english.pravda.ru/russia/politics/08-07-2014/127997-nato_ships_russia-0/

 9. Karl Ruprecht Kroenen

  Niet lopen praten ,maar actie!

  Ten aanval!

  Ik ben alvast mijn luchtdrukgeweren aan het oppoetsen en de kijkers aan het scherpstellen.

  Ik kom er dus aan ,samen met mijn buurman die zijn Ikea keukenmes meeneemt en ik neem mijn vecht(huis)kat ook mee.

  Dat zal ze leren!!

 10. Paulraw

  *Generaal Powell presenteert…*

  (van Teletekst)

  ´De Verenigde Staten hebben openbaar
  gemaakt waarom zij geloven dat de
  pro-Russische separatisten vlucht MH17
  hebben neergehaald.Op internet zet de
  VS elf “bewijzen” op een rij.

  Zo hebben de Amerikanen gezien dat er
  de afgelopen tijd veel wapentuig van
  Rusland naar Oekraïne is gebracht.Ook
  wijzen ze op afbeeldingen op sociale
  media,waarop te zien is hoe een BUK-
  raketsysteem door de Oost-Oekraïense
  stad Torez wordt gereden.Met zo’n
  systeem zou de Boeing zijn neergehaald.´

  • Floris Maaskant

   Onwaarschijnlijk, dat is ongeveer zo iets als: ik zag vorige week iemand lopen met een pistool… DUS …hij heeft vandaag de moord gepleegd.

   (in antwoord op Paulraw)
   • Burgermans

    Als je iemand elf keer met een pistool hebt zien lopen waarmee later iemand wordt vermoord is die persoon medeplichtig of schuldig.

    (in antwoord op Floris Maaskant)
    • Floris Maaskant

     Dat is het ’em nou juist: iemand anders kan dat pistool gepakt hebben en ging het wel om dat pistool!?! (iedereen in de regio heeft dezelfde Sovjet-wapens). Er kan van alles gebeurd zijn, als dat bewijs was zouden de gevangenissen vol zitten (met onschuldigen).

     (in antwoord op Burgermans)
     • Burgermans

      *aluhoedje op*
      Ja, natuurlijk.

      (in antwoord op Floris Maaskant)
     • Floris Maaskant

      Simplistische kijk op de wereld.

      (in antwoord op Burgermans)
     • Burgermans

      Paranoïde kijk op de wereld.

      (in antwoord op Floris Maaskant)
     • Floris Maaskant

      Welcome to the real world, maar dat leer je binnenkort aan het front wel.

      (in antwoord op Burgermans)
     • Burgermans

      Koekoek!

      (in antwoord op Floris Maaskant)
     • Floris Maaskant

      Je bent een vreemde vogel inderdaad.

      (in antwoord op Burgermans)
     • Burgermans

      Omdat ik niet paranoia ben?

      (in antwoord op Floris Maaskant)
     • Floris Maaskant

      Omdat je de hele tijd koekoek roept en alles voor zoete koek slikt.

      (in antwoord op Burgermans)
     • Burgermans

      Gelukkig hebben we jou nog om alle geheime samenzweringen te doorgronden.

      (in antwoord op Floris Maaskant)
     • Floris Maaskant

      Zeg dat wel, maar gelukkig is er een steeds groter wordende groep die ziet hoe de vork in de steel zit.

      Wel vraag ik me af of het zin heeft om mensen te waarschuwen. Aan types zoals jouw zie je dat de goegemeente het liefst zijn eigen ondergang tegemoet loopt.

      (in antwoord op Burgermans)
     • Burgermans

      *aluhoedje op*
      Misschien ben ik wel een agent van de NWO
      *aluhoedje af*

      (in antwoord op Floris Maaskant)
     • Floris Maaskant

      Ik hoop het voor je, als je echt gelooft wat je typed is het nog erger.

      (in antwoord op Burgermans)
     • Burgermans

      Dat de Russische mafiacratie politiek, economisch en diplomatiek geïsoleerd moet worden is volgens jou erg? Laat me niet lachen, Floris.

      (in antwoord op Floris Maaskant)
     • Floris Maaskant

      Of het erg is weet ik niet, erg voor ons dat wel, het zal een enorme crisis veroorzaken hier in Europa, want Poetin zal de gaskraan dichtdraaien in de winter. Het zal Duitsland een hoop verkopen kosten, het zal ons een hoop toeleveranties aan Duitsland kosten, het zal ons zelf een hoop verkopen kosten.

      Het zal voor Putin niks uit maken hij is een wereld macht en heeft heel veel van wat iedereen wil, namelijk grondstoffen. Bepaalde andere landen zullen ons hartelijk danken.

      Uiteindelijk zal het waarschijnlijk ook niet gebeuren omdat we zullen moeten kiezen voor Rusland of voor de USA, zo plain zal het worden op enig moment worden. Waar mijn brood is si mijn vaderland zegt een oud gezegde.

      Maar jij lacht lekker of koekoek je nou? Hoe dan ook je woonplaats is Artis.

      (in antwoord op Burgermans)
     • Burgermans

      Dus jij zou liever bloedgeld aannemen dan je te distantiëren van deze misdadigers? Dat pleit niet echt voor je moraliteit, Floris.

      (in antwoord op Floris Maaskant)
     • Floris Maaskant

      In die analogie nemen wij op dit moment bloedgeld aan van de USA in grote hoeveelheden knaap, als ik dan moet kiezen neem ik het liever aan van iemand die ons iets te bieden heeft.

      (in antwoord op Burgermans)
     • Burgermans

      Zover ik weet heeft Obama geen oorlogsmisdaden gepleegd, KNUL. Het zegt een hoop over je moraal dat je Poetin verkiest boven Obama.

      (in antwoord op Floris Maaskant)
     • Floris Maaskant

      Hoe naïef ben je dan?!?! De USA heeft in Irak direct of indirect een miljoen mensen vermoord als het er niet meer zijn. Drone-strikes in Afghanistan. Alle andere conflicten, jij leest zeker alleen ‘t plaatselijk suffertje in Artis?! Obama is waarschijnlijk de meest criminele president die de US ooit gehad heeft.

      (in antwoord op Burgermans)
     • Burgermans

      Ja ja. Sunni en Shia vermoorden elkaar vanwege een 15 eeuwen oude vete maar Amerika is de schuldige. Klinkt logisch.
      *naar voorhoofd wijst*

      (in antwoord op Floris Maaskant)
     • Floris Maaskant

      Nee de US heeft niks gedaan, besteden meer aan oorlogstuig en beïnvloeding dan de rest van de wereld gecombineerd, maar dat laten ze lekker allemaal tuis liggen roesten en daar doen ze niks mee. Sure, hoe logisch is dat!

      (in antwoord op Burgermans)
     • Burgermans

      Er zitten al jaren geen Amerikaanse troepen meer in Irak, slimmerik.
      […] The withdrawal of American military forces from Iraq began in June 2009 and was completed by December 2011 […]

      (in antwoord op Floris Maaskant)
     • Floris Maaskant

      Dat zei ik ook niet ik zei dat ze daar een miljoen mensen vermoord hebben, direct of indirect om aan te tonen dat het bad-guys zijn, dat was namelijk waar het over ging niet over jaartallen. Prima als je Putin een bad guy noemt, maar graag wijs ik dan even naar de uber bad-guys! Daarnaast zijn ze niet gestopt met beïnvloeding daar in de hele regio en die beïnvloeding kost nog steeds levens.

      (in antwoord op Burgermans)
    • reageermeneer

     Zo ken ik er nog een.

     Pietje sneed altijd het vlees met dat grote mes.

     Toen Jantje inbrak bij Pietje en dat grote mes buit maakte en er vervolgens een roofmoord mee pleegde wijst iedereen naar Pietje want dat mes komt bij hem vandaan.

     Juist, Pietje moet hangen.

     (in antwoord op Burgermans)
     • Burgermans

      Alle aanwijzingen wijzen in de richting van de Russische huurlingen als de daders. Ga er maar gerust van uit dat die het gedaan hebben.

      (in antwoord op reageermeneer)
   • Paulraw

    Onwaarschijnlijk,inderdaad
    Vandaar ook dat ´Colin Powell ´ erbij.
    Snap de nieuwswaarde ook niet ,want dit soort argumenten staan al dagen te pruttelen op internet.

    Lijkt dus meer op een poging tot framing .

    Ook al zijn de Russen wellicht betrokken ,betere bewijzen hebben ze niet ,of willen ze niet geven ,want reken maar dat de hele regio platgespioneerd wordt door beide kanten.

    (in antwoord op Floris Maaskant)
 11. malky

  En dat zonder JSF’s, dan maar een paar vleugels plakken op de Fyra.

 12. Burgermans

  De Telegraaf heeft volkomen gelijk, Poetin mag hier niet mee wegkomen. Europa moet alle diplomatische banden met de Russische mafiacratie verbreken en Poetin op de internationale opsporingslijst voor misdadigers zetten.

 13. Robin

  Ik schat Telegrof lezers net zo hoog in als Pro-russische seperatisten:; randdebielen en bosmongolen.

 14. moderntimes5

  Dit is operation Norhwood 2 of 3 of 4 enz

 15. zo_maar

  Floris en Burgermans, ik heb de helft ongeveer gelezen van wat jullie elkaar toebijten. Ik denk dat het best een beetje minder beledigend mag. ‘Artis, aluhoedjes, op voorhoofd wijzen’; het is zo onnodig.

  Inhoudelijk zijn jullie het niet eens en ik kan beide argumenten wel begrijpen. Ik neig wel naar Burgermans’ argument dat diplomatieke en economische maatregelen genomen moeten worden. Mijn aanvulling is: maatregelen het liefst met de hele EU. Rusland zal daar niet heel erg van wakker liggen, maar het is toch iets. Wij zullen de gevolgen (export naar Rusland!) wel merken, maar dat is dan maar zo. Als het met de hele EU is kan dat onderling misschien (hopelijk) opgevangen worden. Dat weten anderen beter dan ik.
  Een ‘cordon sanitaire’ zal in ieder geval de macht van Rusland/Putin wel beperken. Misschien zullen de Russen zelf ook gaan nadenken wie ze als leider willen, al worden ‘dissidenten’ onmiddellijk neergesabeld of opgesloten (zie Pussy Riot, Greenpaceactivisten, demonstranten bij de laatste verkiezing).
  Het lijkt me sowieso een goed idee minder afhankelijk te zijn van schurkenstaten als Rusland en Saoedi Arabie. Er zijn alternatieven voor hun olie en gas, dus hup, ontwikkelen die hap en zo snel mogelijk. Vind ik persoonlijk.

  Floris geef ik gelijk in zijn argument dat je eerst bewijzen moet hebben dat inderdaad Rusland betrokken was.
  Oorlog is het allerlaatste wat je wilt met Rusland; wij Nederland zijn militair gezien een aanfluiting en Amerika gaat ons niet steunen. Daarbij is inmiddels wel aangetoond dat je geen vrede krijgt door oorlog, lijkt me. Ik hoop van harte dat we wijzer zijn dat het an-eye-for-an-eye.

  Wat betreft de Telegraaf, die rolt schuimbekkend de komkommertijd door. Een vervelend sensatiekrantje is het.

 16. John Wiering

  Eigenlijk is het aanzetten tot oorlog wat de Telegraaf gedaan heeft en dat kan dan ook als een strafdaad gezien worden:

  Artikel 100

  Met gevangenisstraf van ten hoogste tien jaren of geldboete van de vijfde categorie wordt gestraft:

  1

  hij die, in geval van een oorlog waarin Nederland niet betrokken is, opzettelijk enige handeling verricht waardoor het gevaar ontstaat dat de staat in een oorlog wordt betrokken, of enig van regeringswege gegeven en bekendgemaakt bijzonder voorschrift tot handhaving van het niet deelnemen aan de oorlog opzettelijk overtreedt;

  2

  hij die, in tijd van oorlog, enig voorschrift van regeringswege in het belang van de veiligheid van de staat gegeven en bekendgemaakt, opzettelijk overtreedt.

 17. Uit De Europese Unie

  Degenen die hier nog steeds afgeven op Poetin…..wordt eens wakker
  Laat je niet informeren door de Televaag en het NOS journaal….
  Zoek je eigen informatie en kom er dan achter dat we er in worden geluisd…..
  WAKKER WORDEN!!!!!

 18. Julesvdm

  De EU heeft jaenlang ons belastinggeld verkwanseld aan Pro EU propaganda in Oekraïne EN aan een tv zender aldaar die oproept to het doden van de Oost Oekraïners. Daarbij wilden Shell en Chevron er naar schalkegas gaan boren, maar de bevolking hield dit tegen en wilde een referendum ivm de gevolgen voor het milieu. Dat kwam er echter nooit vanwege de oorlog en raad eens wie er nu platforms aan het bouwen zijn? Oekraïne wordt door de zionisten beschouwd als hun tweede thuisland, dus dat die mensen er in de regering zijn geïnstalleerd, is dan ook geen verrassing. Dat dit al was bekokstoofd door de VS, lang voordat de oorlog begon, blijkt uit een telefoongesprek van Viktoria Nuland (zoek op youtube). Tel daarbij op dat de Europese koningshuizen allemaal verwant zijn aan elkaar EN aan Rothschild, en ‘joods’-Duits qua afkomst, en het plaatje is compleet. In plaats van de Telegraaf of andere, door de zionisten gecontroleerde media, te geloven, zou men er verstandiger aan doen om alles zelf te ‘googlen’. Hopelijk valt het kwartje dan en wordt er niet meer gezegd dat Poetin met alles is begonnen. Ik wilde nog veel meer links plaatsen hieronder, maar deze site liet dat niet toe, dus ik zou zeggen, ga dit zelf doen en leer hoe de wereld echt in elkaar steekt. En wil je weten wat de zionisten voor ons, het uitschot, de goyim, nog meer in petto hebben, zoek dan ook op The protocols of the learned elders of Zion. En als je de artikelen hieronder hebt gelezen, begrijp je ook dat zionist en jood geen synoniemen van elkaar zijn. De joden volgen de torah, terwijl de meeste zionisten de talmud en zohar (heidens/occult: kabalah) volgen. De christenen die zich achter de zionisten scharen, hebben het niet helemaal begrepen. De joden zijn tegen het zionisme, omdat dit indruist tegen wat de torah zegt (alleen God kan de staat Israël weer herstellen, NIET mensen) en dus als heiligschennis wordt beschouwd.

  http://www.telegraph.co.uk/news/worldnews/vladimir-putin/11023577/Fresh-evidence-of-how-the-West-lured-Ukraine-into-its-orbit.html

  http://translate.google.nl/translate?hl=en&sl=nl&tl=en&u=http%3A%2F%2Fohln.nl%2Findex.php%2Fopmerkelijk-1%2F13766-nederland-financiert-oproep-genocide-oost-oekraine&anno=2

  http://www.wanttoknow.nl/overige/mind-control/over-jodenhaat-en-zionisme/

Reacties niet toegestaan