Een wasmachine die jou vertelt wanneer je was klaar is

Samsung komt nu met een wel heel opmerkelijke wasmachine. De wasmachine vertelt jou namelijk wanneer die klaar is, waar jij je ook bevindt. Dit is mogelijk via een applicatie die je op je mobiele telefoon zet. De wasmachines zullen vanaf de lente verkrijgbaar zijn. De mobiele telefoon wordt gebruikt als een soort afstandsbediening, waarmee je de wasmachine kunt activeren of uitzetten vanaf bijvoorbeeld je werk.

Het kan misschien handig zijn als je een keertje naar je werk gaat en vergeet de wasmachine aan te zetten, maar over het algemeen is dit toch een vrij nutteloze toevoeging die je aanmoedigt om gewoon lui te zijn. Niet meer naar de wasmachine toe lopen om te kijken of die al klaar is, maar gewoon voor de tv blijven zitten en je mobiele telefoon erbij pakken.

Dit is trouwens niet de eerste opmerkelijke machine die Samsung heeft geproduceerd. Eerder kwamen ze al met een koelkast waarop je kunt tweeten en ze zijn op dit moment ook bezig met een koelkast die in de gaten houdt of de inhoud nog niet over de houdbaarheidsdatum is.

Bron(nen):   New Scientist