"Eva Jinek gedraagt zich als een diva"

Eva Jinek gedraagt zich als een diva, zegt Rick Nieman (RTL Nieuws en Kwestie van Kiezen) in de Vara gids. Jinek neemt volgens hem niet alleen haar eigen visagist mee, maar schept ze ook op over de Maserati's en Aston Martins van haar partner Bram Moszkowicz.

Jinek bij Nieman te gast in Kwestie van Kiezen, had haar eigen visagiste meegenomen. Daar maakte Nieman tijdens de uitzending een opmerking over. Had ie beter niet kunnen doen. Het is  oorlog tussen Jinek en hem. Nieman: “Ze was geïrriteerd dat ik dat meldde. En boos dat ik in RTL Boulevard vertelde dat ze met Bram de antwoorden op eventuele vragen had geoefend. Ze belde me op. ‘Ik vertel toch ook niet dat jij nerveus was voor je eerste uitzending met Pauw?‘”

Jinek beschuldigde hem van seksistische vraagstelling, onder meer over haar dure horloge en ring. Nieman: “Ja. Mijn geheel vrouwelijke redactie zei: ‘Vrágen. En dóórvragen.’ Ze draagt echt een héél duur horloge. Dat ziet een kijker toch ook?”
Gefascineerd was Nieman toen hij in de dikke Kerst-Telegraaf Eva en Bram samen zag staan, proostend met een glas champagne in het Amstel hotel. "Waarom dóe je dat?”, vroeg hij zich af.
Ja, waarom Eva?