Toetsenbord met maar 6 toetsen

Met de smartphones van tegenwoordig kun je je haast niet meer voorstellen dat we vroeger allemaal gebruik maakten van een mobieltje zonder touchscreen, waarbij je gewoon het gsm-alfabet moest leren. Snapkeys beweert dat deze tijd terugkomt, maar dan een stuk beter.


Snapkeys heeft namelijk een innovatief toetsenbord ontwikkeld. Een toetsenbord dat slechts uit 6 knoppen bestaat, zoals te zien is op de afbeelding. Een spatiebalk (links), een backspace (rechts) en 4 toetsen voor alle letters. Onderverdeeld aan de hand van hun uiterlijk in verschillende kleuren. De letters met één been (T, Y, F, V, I, J) zijn geel, de letters met 2 benen (W, H, A, K, X, N, M) zijn groen, de letters met onderaan een liggend streepje (E, G, U, S, L, Z, C) zijn blauw en de ronde letters (Q, R, O, D, P, B) vallen onder de roze kleur.

Erg handig voor de bezitters van een iPad of een smartphone aangezien je toetsenbord niet langer meer de ruimte op je scherm inneemt. Zoals te zien is in de video, kun je het nieuwe toetsenbord verbergen en blind typen.

Er zit ook voorspellende software bij het toetsenbord die de juiste letters voor jou raadt. Op die manier zou je slechts één keer hoeven tikken en zou het toetsenbord dan al de juiste letter invullen.

Bron(nen):   Knack