Een nieuwe manier om vrienden te zoeken

De Highlight is een nieuwe applicatie voor de iPhone, die je kan helpen bij het zoeken van nieuwe vrienden of zelfs zakenpartners. De applicatie gaat namelijk op zoek naar mensen in jouw directe omgeving die dezelfde vrienden, interesses of geboortestad hebben en koppelt deze aan jou.

Zodra er een match wordt gemaakt, krijgen beide personen een schermpje te zien waar meer informatie over de ander is te vinden. Zo zal je de naam, foto, gedeelde vrienden en interesses kunnen zien. Eventueel kan er ook bij staan waar de persoon werkzaam is en waar de persoon woont. Dit is echter enkel het geval als de applicatie gekoppeld wordt aan Facebook. Ook is er in de applicatie een kaart verwerkt waarop je tot op 35 tot 50 meter nauwkeurig kunt zien waar de andere persoon zich bevindt.

Uiteraard zijn er een hoop tegenstanders, omdat het de privacy rechten zou aantasten. De maker van de Highlight applicatie, Paul Davidson, geeft echter aan zich hier geen zorgen om te maken. Hij verwacht dat net zoals bij andere social media sites eerst een kleine groep mensen het product zal gaan gebruiken. Deze zullen de applicatie ervaren en aanbevelen, waardoor uiteindelijk de rest zal volgen.

Verder gaf Davidson aan dat er op dit moment verbeteringen aan de beveiliging en aan de intelligentie van de applicatie op het programma staan. Verbeteringen op het gebied van beveiliging zijn er natuurlijk om ervoor te zorgen dat de gegevens niet in de verkeerde handen komen. De verbeteringen aan de intelligentie van de applicatie zorgen ervoor dat de applicatie beter inspeelt op specifieke gevallen. Zo is het een stuk interessanter om een stadsgenoot tegen te komen in een ander land en een stuk minder interessant in een dorpje op een steenworp afstand.

Bron(nen):   The Huffington Post      

35 Reacties Doe mee met de discussie →


  1. rikie

    wij zoeken leuke vrienden om mee om te gaan tussen de 59 en65 wij zijn een stel ,dus wie durft

Reacties niet toegestaan