Gratis applicaties vragen meer van je batterij

Een onderzoeksteam van de Purdue Universiteit in Indiana (VS) geeft aan dat gratis applicaties meer van je telefoonbatterij vragen. Dit blijkt uit tests met meerdere applicaties. Het gaat hierbij voornamelijk om de gratis versies van applicaties waarvoor je normaal moet betalen.

Het verschil wordt veroorzaakt door de advertenties die je te zien krijgt bij de gratis versies. De makers van de applicaties maken gebruik van deze advertenties om toch nog geld te verdienen aan de gratis applicaties. De onderzoekers keken naar de energieconsumptie tijdens het gebruik van verschillende applicaties. Hieruit bleek dat in het uiterste geval de applicatie 75% van haar energieconsumptie gebruikte voor de advertenties.

Tijdens het onderzoek werden er verschillende applicaties getest, zo ook de Angry Birds applicatie. Bij het onderzoek van de Angry Birds applicatie bleek dat slechts 20% van de energieconsumptie gebruikt werd om de daadwerkelijke game te spelen. Maar liefst 45% van de energieconsumptie word gebruikt om je locatie te bepalen. Aan de hand hiervan kan de applicatie dan gerichter advertenties laten zien aan de gebruiker.

Bron(nen):   BBC News      

36 Reacties Doe mee met de discussie →