Realityshow op RTL5 is deels fake

Dat reality-tv niet altijd echt is, blijkt maar weer uit het programma van RTL5 'Ik heb HET nog nooit gedaan'. De Volkskrant kwam er achter dat de show deels in scène is gezet. In 'Ik heb HET nog nooit gedaan', wordt een date gezocht voor mensen die op relatief late leeftijd nog maagd zijn. Maar volgens een van de deelnemers was 'de hele date fake'. De maagden zouden wel echt zijn, maar hun dates zijn meestal actrices. Bovendien waren ook de gesprekken van tevoren uitgeschreven. 'Eigenlijk was alles geacteerd', zegt maagd Mario (niet zijn echte naam). 'Op elke locatie waar we kwamen was er een verhaal uitgedacht. Als de producer vond dat we het niet goed uitvoerden, viel hij tijdens het gesprek in: 'Vraag nu eens aan Mario...' En dan deden we dat.' Eerder al waren er vermoedens dat het programma nep was. Zo schreef Linda Dummer, die als 'date' meedeed aan het programma, op een forum: 'Het is inderdaad niet echt, ik ben actrice en heb geen interesse in Marc.' Het programma is gemaakt door No Pictures Please, het productiebedrijf van acteur en presentator Ewout Genemans (ZOOP, Willem Wever, Junior Songfestival).

Bron(nen):   Volkskrant      

12 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Vogelbeest

  En boeit dat het RTL-5 publiek?

 2. AT

  Mmm, ik merk dat ik met mijn weinige tv minuten gelukkig ook weinig zinnigs mis. Wist niet van het bestaan van dit programma en de teeering, wat een onzin!

 3. Windows 8

  TV is per definitie NOOIT echt !!

 4. Windows 8

  Doelpubliek zelfde als belspelletjes dus merken het verschil toch niet.

 5. harrr

  hahahaha… realityTV is fake.. joh.. echt waar?
  Er is gewoon zooooo weinig echt meer op de tv
  Soms twijfel ik zelfs aan het journaal.
  Zelfs zenders als discovery en ngc zijn al vergeven van de nep-programma’s

  Gelukkig hebben we netfilx nog, die pretenderen niet echt te zijn en je kan zelf inplannen wanneer je naar iets neps gaat kijken (films, series etc)

 6. Windows 8

  Bron :DD

  “n een Girlscene-topic over het programma liet Linda weten dat zij is ingehuurd door RTL: ‘Hallo, ik ben de dame van 30 die van het paard is gevallen. Het is inderdaad niet echt en heb geen interesse in Marc. Ik ben wel gevallen en heb in het ziekenhuis gelegen. Mijn respect voor de mensen die er serieus mee omgaan. De rest vindt het leedvermaak totdat het je zelf overkomt.’

  In een tweede bericht op het forum schreef ze: ‘Jullie kijken naar een programma dat fake is, geacteerd. Marc en de overigen zijn wel maagd, maar hun dates zijn voornamelijk actrices.’

  http://www.girlscene.nl/p/10710/girlscene-forum_ontmaskert_tv-programma

 7. Dead Silence

  Televisie is fake.

 8. Robin

  *even bijkomen moet van dit nieuws.

 9. Burgermans

  Kennelijk dachten ze bij de Volkskrant dus echt dat zulke programma’s echt waren.

 10. utsjaermets

  nondejuu, straks gaan ze ook nog beweren dat mijn favoriete Utopia niet echt is. En Barbie dan, is die ook niet echt ????

Reacties niet toegestaan