Utopia is in de VS een dramatische flop

Fox, een van de 4 grote Amerikaanse networks, was er als de kippen bij om de rechten op te kopen van Utopia. Met de kijkcijfers van de zender gaat het niet zo goed en de topman van Fox kwam zelf naar Nederland om Utopia te zien en te kopen. Dit ging de zender redden. Maar het werd een mislukking. Er werd voor 50 miljoen een terrein ingericht met 130 robotcamera's. En er werd een massale marketing campagne gevoerd om het programma te introduceren. Maar het hielp niets. De eerste avond keken 4,5 miljoen mensen (er zijn 250 miljoen Amerikanen) en sindsdien is dat aantal gehalveerd. Omdat is aangekondigd dat het programma een jaar zal lopen zit Fox er aan vast.

3 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. RHK

  Ik begrijp ook totaal niet wat er zo leuk aan zou moeten zijn. De commerciele programma’s die hier verzonnen worden kunnen mij althans nooit bekoren : als je niet voyeuristisch ingesteld bent of niet naar dom gezwets wilt luisteren dat zul je het ook niet kijken. In dit geval snap ik die amerikanen wel…

 2. Windows 8

  USA tokkies zijn dus slimmer dan de NL tokkies

 3. Pragmaticus

  “Er zijn 250 miljoen Amerikanen” – Dat zit er wel vrij ver naast. Het is eerder richting de 320 miljoen.

  En vertel me niet dat er 70 miljoen amerikanen zijn die geen televisie hebben. Ik weet dat het hier en daar een droevig ontwikkelingsland is, maar TV hebben ze wel..

Reacties niet toegestaan