Stoere Chevy chauffeurs zijn nu voor… homo’s?

Chevy is een automerk voor echte mannen. Hetero-mannen dus. Chevy verkoopt four-wheel-drive  pick-up trucks waarmee je achteloos 'n halve berg versleept. Datzelfde Chevy sponsort nu een gay parade in Detroit. Barack Obama noemt dat 'change'.


Het lijkt niks maar de steunbetuiging van Chevy komt op een gevoelig moment in de VS. Barack Obama heeft zich net uitgesproken voor het homohuwelijk; zijn uitdager Mitt Romney is fel tegen. Dat wordt een issue in de presidentiele verkiezing. Er zijn ook nog regelmatig felle anti-homo uitingen, zoals een dominee die homo's en lesbiennes in kampen wil opsluiten. De bazen van Chevrolet hadden zich in deze discussie afzijdig kunnen houden. Ford kreeg in het verleden kritiek voor homo-vriendelijke uitingen.
In de advertentie voor de electrische Chevy Volt staat enigszins dubbelzinnig: "Whatever revs your engine, we support you 100 percent" ("Wat je motor ook doet snorren, wij steunen je voor 100 procent").

De toon van deze advertentie is heel anders dan wat we normaal van Chevrolet horen en zien. Grote, stoere trucks zijn hun best verkopende modellen.

Veel bedrijven blijven liever buiten de homo/hetero-discussie.
Een uitzondering is de fabrikant van Dorito-chips die met een hele serie 'pikante' advertenties kwam.
Een voorbeeld:
.

 

Bron(nen):   BusinessInsider  MotorCityPride  OnTopMag  

1 Reactie Doe mee met de discussie →


  1. John Bon

    Chevy is allang de weg kwijt. Vroeger was dat geen probleem met zo’n pick-up, maar met zo’n Spark sta je bij de eerste zandkorrel toch echt vast!

Reacties niet toegestaan