Alweer mislukt: Eva Jinek is sneu

(bericht uit 2015)Eva Jinek wil zo ontzettend graag een ster zijn, ze heeft al het gedrag van een vedette, haar liefdesleven wordt verslagen alsof ze een ster is, maar de programma's van Eva, ze mislukken. Van haar loopbaan bij het journaal is vooral bekend geworden dat ze, onverwacht in beeld, controleerde of haar borstjes wel goed in beeld waren als ze de oorlogen in de wereld belichtte. Van haar korte tijd bij Nova is met name blijven hangen dat ze weg moest vanwege haar omgang met een maffia-maatje. En toen kwam haar solo-carrière, die van Eva een vedette moest maken. Eerst mislukte ze op zondagochtend, toen op zondagavond, en nu iedere avond. Want na een week zijn de kijkcijfers voor het programma Jinek, iedere avond om 11 uur, gekelderd. Ze begon met een miljoen kijkers; daarvan is nu minder dan de helft over. Humberto Tan, haar concurrent heeft er meer dan twee keer meer. Ook Knevel en Van den Brink scoorden hoger. Aan het eind van deze week bungelt ze onderaan de 25 best bekeken programma's van de dag. Volgende week tuimelt ze daar vermoedelijk uit. De enige vraag die nog rest: wie zal Eva van haar falen de schuld geven?

59 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. AT

  Fucking hell, Drie huis! Dit rancuneuze artikel is van nog lagere kwaliteit dan Jinek’s dieptepunt waar dan ook. Of leg je lezers uit wat je werkelijke probleem met haar is, of laat het Jinek bashen links liggen. Maar als ik zo lees lijkt het alsof er best interessante dingen over je persoonlijke frustratie te schrijven zijn waardoor dit soort artikelen ook beter in een context geplaatst kunnen worden.

 2. Templein

  Alweer commentaar op Jinek. In de NRC stond ook al een ingezonden stuk van een meneer die zo ontzettend naar Pauw terugverlangde.
  Ik vraag me af of dit een typisch Nederlandse mannensyndroom is. Ons land dat het laagste aantal vrouwen in de top van het bedrijfsleven en de politiek kent. Dat in een programma van DWDD nog steeds minder te zien is, dan het aantal mannen. Waar vrouwen die te zien zijn, bij voorkeur supervrouwlijk zijn. Bijdehante vrouwen zijn in het Nederlandse, door mannen gedomineerde wereldje, nog steeds taboe.

  Tot nu toe doet Jinek het vaak goed (niet altijd). Ze vraagt goed door. Opvallend is dat vrouwen ook hun zegje kunnen doen, zonder dat het geforceerd overkomt. Een arabiste raakte op de bank ondergesneeuwd door de mannelijke journalist, door een cartoonist enz. Jinek stelt de Arabiste vervolgens nog een interessante vraag en zij krijgt de aandacht die zij én wij als kijkers verdienen.
  CDA’er Buma werd zelfs een leuk persoon. Hij kon grapjes maken met Jinek, ondanks dat hij flink werd doorgezaagd. Juist in zo’n gesprek kan Buma duidelijk maken wat hij werkelijk wil. Dan hoef ik als kijker geen spinsels te hebben.

  Laat die kijkcijfers nou eens met rust en kijk naar de kwaliteit waar ook kijkers voor zijn. Deze week waren er geen uitgekauwde, voorspelbare kwasigesprekken waarin moslims bij voorbaat te kakken worden gezet.
  Is dat soms wennen?

  • AT

   Goede opmerkingen. En ja, als iets in NL niets zegt over de kwaliteit van een programma dan zijn het wel kijkcijfers.

   (in antwoord op Templein)
   • harrr

    Inderdaad, aan de kijkcijfers kan je alleen het gemiddelde iq van de kijkes aflezen , en zolang de gemiddeld reality-tve flutshow hoger scoort dan ELKE actualiteitenrubriek valt er nog veel te winnen op het iq gebied 😉

    (in antwoord op AT)
  • Tegendraads

   Ik constateer dat ze het af en toe goed doet en doorgaans fout. Ze eist te vaak aandacht voor zichzelf op en slaat *te) vaak de plank mis wanneer het er op aan komt.

   (in antwoord op Templein)
  • harrr

   Ik zag toevallig vd week een intervieuw met wat moslimdamen en meneer, echter de hamvraag of ze vonden dat allah pestende cartoonisten afslachten volgens hun (en hun religie) gerechtvaardigd is , werd *niet* gesteld..
   Dus ook dit was een flut interview

   (in antwoord op Templein)
   • VonRichthoven456353022260

    Zou ze zelf mogen uitmaken wat ze aan gasten vraagt, of is dat al van te voren vastgelegd?

    (in antwoord op harrr)
 3. harrr

  Man man man.., is dit iets persoonlijks of zo?.. tsjongejonge.. de frustratie druipt hier vanaf zeg..

 4. Windows 8

  “Eva Jinek wil zo ontzetten graag een ster zijn”

  Maar daar maar “3huis wil zo ontzettenDDDDD graag een journalist zijn” van

 5. Burgermans

  Jaloers, 3huis? Het lijkt wel of 3huis een blauwtje heeft gelopen bij Jinek, zo persoonlijk en vilijn als dit stukje is geschreven.

 6. Tegendraads

  Ik heb het al eerder gezegd, en het bleek waar….

  Hoogmoed komt voor de val. Hoewel ze iets beter is gaan interviewen is ze nog steeds niet geen ster in het spel van vragen stellen. Nu is daar het eind van haar schoonheid in zicht en, zoals vele vrouwelijke sterretjes in Hollywood met haar, blijkt nu dat ze talent tekort komt.

  • DoubleUC

   Ik heb haar nooit mooi gevonden en zo mooi is ze ook niet. Kijk maar eens goed naar de foto… is dat nou een mooie vrouw? Haar enige talent is het juist gebruiken van scherpe ellebogen en een dito tong… zo’n zelfingenomen, medogenloze streber. Alles aan haar is koud en kil. Niet voor niets dat ze door alles en iedereen wordt gedumpt.

   (in antwoord op Tegendraads)
   • Windows 8

    Heerlijk toch ?

    (in antwoord op DoubleUC)
   • Tegendraads

    Geen supermodel, maar ook geen gedrocht.

    Als ik haar op TV zie dan heeft ze wel de maniertjes van zo’n meisje dat zichzelf als een prinsesje beschouwt.

    (in antwoord op DoubleUC)
 7. VonRichthoven456353022260

  Auteur G.D. heeft zo te lezen echt een levendige hekel aan Eva Jinek.

  Komt dit wellicht vanwege een in zijn ogen bepaalde onvergeeflijke zonde uit haar verleden?
  Zij ging namelijk ooit met een bekende advocaat die er in geslaagd is om een bekende neo liberale politicus vrijuit te laten gaan in een soort van vermakelijk show-proces.

 8. marianne martens

  Jeetje, wat een ondermaatse bijzinnen, gewoon grof om alweer een vrouw zo af te schieten, is er in het team niemand die corrigerend kan optreden ook bij een hoofdredacteur, een verkeerd inslaand weggetje is altijd mogelijk, weer op het fatsoens- pad te ketsen.

  • Paulraw

   Inhoudelijk heeft 3Huis niets te melden.
   Ik vind haar niet beter of slechter dan de anderen die het programma presenteren .Ze heeft wat veel sterallures ,en dan wordt je wat sneller tegen het licht gehouden ,daar vraagt ze zelf wel een beetje om.

   (in antwoord op marianne martens)
 9. MoMeta

  Heel seksistisch artikel.

 10. Els Kronenburg

  Wij vinden het heel veel beter dan K en van de B, in elk geval. Niets mislukt aan.

 11. Glorix

  Misschien moet ze “pijpen en slikken” gaan presenteren. Lijkt me een stuk geschikter voor haar.

 12. Robin

  Even los van het overduidelijke gebrek aan elk denkbaar talent bij juffrouw Jinek is de manier waarop DreiHauss haar hier ten grave draagt onsmakelijk. Maar zo is DreiHauSS.

 13. Windows 8

  3huis, het zou wel zo netjes zijn als je de bron van je verhaal vermeldde :

  http://glamora.ma/2015/01/wanneer_wordt_eva_jinek_gedump.html

  • AT

   Volgens mij is de bron een diepgewortelde frustratie bij Drie huis en afkeer jegens Jinek.

   (in antwoord op Windows 8)
 14. Overseas

  E.J is vooral en alleen geinteresseerd in zichzelf en haar ‘persoontje’.
  Wanneer iemand over zichzelf zegt: ‘niemand het heeft over mijn hoge kijkcijfer van gister’, (de enige keer trouwens) dan ben je gewoon irritant bezig.

 15. DoubleUC

  Ik vind het een hooghartige berekenende ijskast. Buitengewoon onprettige persoonlijkheid. Gelukkig zijn de kijkcijfers een mooie graadmeter van de algemene opvatting over haar. Ik denk dat ze gewoon moet opzouten, maar daar is ze te arrogant voor.

  • marianne martens

   bij Pauw waren de kijkcijfers in het begin ook dramatisch laag en werd weer meteen gekwetterd dat die lieve jongen het niet zou halen Kijk een s naar het vervolg, gewoon een frisse interviewer. Vrouwen behoren op deze site niet zo te worden afgezeken, toch?

   (in antwoord op DoubleUC)
   • Janneke van Vught

    Klopt maar toch heeft Eva de wind tegen. Alles wat ze doet ligt onder een vergrootglas en dan zie je alle oneffenheden.
    Haar relatie met meneer de advocaat heeft er ook geen goed aan gedaan vrees ik. Je mag iemand of je mag iemand niet dat is het tragische bij Eva Jinek.
    Hoe goed ze het ook doet, hoe hard ze ook blijft werken ze zal altijd tegen de stroom in moeten.

    (in antwoord op marianne martens)
    • marianne martens

     dat klopt, doodvermoeiend tegen de stroom in blijven werken. Een hele wrange kant hieraan is dat wat u ook zegt, ze alsmaar een schietschijf is en eenmaal aangeschoten wild dan zie je degenen “sharp like a hark”die je alsmaar onderuithalen grappend met anderen, niet luisteren, weten wie er negatief over je miese-moust, wat je ook doet is niet goed, klagen bij directies etc. Paul W. zit nu op haar middagtijd waar ze, leek het, grotendeels zichzelf was.

     (in antwoord op Janneke van Vught)
    • Marijke

     Dat zegt heel veel over haar kracht

     (in antwoord op Janneke van Vught)
 16. Hector

  Die Jinek had de Porno in gemoeten. Ze is lekker om naar te kijken en verder heeft ze geen enkel talent.

 17. ferdinand

  Apart. Ik vind Eva een vakvrouw met een uitstekend programma. Ik hoop dat ze het heel lang mag blijven maken.

 18. Marijke

  Ik vind dat ze goede onderwerpen kiest en de vragen stelt die ik wil weten. Jinek heeft niet de zogenaamde elitaire egotripperij van dwdd of het oppervlakkige commerciële van late night. Laat haar in godsnaam blijven. Wa n t hoge kijkcijfers zijn niet het equivalent van kwaliteit. Dat er veel mannen zich bedreigd voelen door een sterke vrouw is hun probleem. Eva is niet sneu maar een kanjer.

 19. Jolande Rommens-Musquetier

  Eva Jinek vind ik een hardwerkende vrouw die op een frisse manier een programma weg zet met nieuwswaarde. Ik krijg een beetje de indruk dat deze mevrouw vaak het mikpunt van spot is, omdat ze gewoon een aantrekkelijke hardwerkende vrouw is. Dat kunnen veel kerels niet zo goed hebben.. zo’n sterke dame. Dat is psychologisch overigens heel verklaarbaar.. maar dat is weer een ander verhaal.

 20. RP Geniet

  Imo breekt haar belerende en meer dan vaak hooghartige manier van vraag/antwoord haar telkens op. Ik denk, is een persoonlijke aanname, dat zij zich ver boven anderen verheven voelt dat draagt zij wel uit.
  Zij is, men’s opinion, geen prettige vrouw om naar te luisteren

 21. Burgermans

  Prima interview van Jinek met Van Haersma-Buma. Heb ik van 3huis nog niet gezien.

 22. 84810bc

  Ze heeft haar mooie benen en uiterlijk mee. Verder vond ik haar interview met van Haersma-Buma best goed. Het is jammer dat ze het eigenlijk nooit goed doet. Maar zij vind zich zelf wel heel belangrijk. Moet zeggen wanneer ik ‘s-morgens naar die nieuwe journaal babe kijk Dionne Stax krijg ik altijd een opgewekt gevoel. Eva heeft het wel erg met zich zelf getroffen maar goed de kijkcijfers maken het uit. Vindt veel van haar interviews best heel scherp.

 23. Cervantis

  Ik zie Jinek duizend keer liever dan die achterbakse Humberto Tan

 24. Jolande Rommens-Musquetier

  En omdat ze zo slecht is wint ze natuurlijk allerlei prijzen… wat een sneu artikel van jullie…

  https://evajinek.kro-ncrv.nl/artikelen/eva-is-genomineerd-voor-de-zilveren-televizier-ster

Reacties niet toegestaan