Plus-supermarkten doen Nieuwe Revu in de ban om Holleeder

Zo’n 10 Plus-supermarkten weigeren de Nieuwe Revu te verkopen, omdat topcrimineel Willem Holleeder daar sinds deze week een column in schrijft. Piet Boerman, Plus-filiaalhouder in Dordrecht, kwam met het initiatief. Minstens tien andere supermarkten hebben zijn voorbeeld al gevolgd, maar Boerman vermoedt dat er meer zullen volgen, zegt hij tegen NU.nl. "Het is prima dat Holleeder een column schrijft, maar de insteek van Nieuwe Revu is het verhogen van de omzet. Daar wil ik, indirect of direct, niet aan meewerken." Boerman zegt het blad niet te verkopen, zolang Holleeder erin blijft schrijven.

7 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. André Somers

  Dat die filiaalhouder het blad niet wil verkopen kan ik op zich inkomen, maar de reden is wel heel vaag. Wat is er mis mee dat Revu zijn omzet wil verhogen? Dat wil hij zelf toch ook? Revu is een commerciele instelling, dus alles wat ze in dat blad doen is ter verhoging van de omzet. Weinig overtuigende reden nu.

  Dat je geen zaken wil doen met een veroordeelde moordenaar, begrijp ik, maar dit slaat nergens op.

 2. Mike Philippens™

  Sinds wanneer hebben die supermarkten ineens een geweten en gaan ze over de inhoud van de blaadjes die ze verkopen? Erg vaag. Indertijd hadden ze ook geen probleem met de verheerlijking van ‘Heer’ Arie Olivier. En over de verkoop van plofkippen en ander bio-industrie afval nog maar te zwijgen. Een vreemde moraal naar mijn idee.
  Ik vermoed dat er iets anders achter zit; ik ben er alleen nog niet uit wat.

 3. Apex

  Ik ga nu onderweg naar Dordrecht om schappies te doen.
  Wat een koning die filiaalhouder!

 4. Stiefeltje

  Hij heeft z’n straf toch uitgezeten? Een minnetje voor Plus dus.

 5. Cervantis

  Het verhogen van de omzet door een veroordeelde crimineel die mensenlevens heeft verwoest, columns te laten schrijven voldoet ook niet aan mijn normen en waarden. Terechte actie dus

  • Fros Ted

   Holleeder verwoeste levens van witteboordencriminelen zoals Endstra en de Vlieger. Criminelen en landverraders zijn weer herverkiesbaar en zitten non-stop in alle actualiteitenprogramma’s, kranten en radio. Maar Willem in een column….schande!

   (in antwoord op Cervantis)
 6. Cornelis Berend

  Meneer Boerman plaats zich boven het Nederlandse rechtssysteem. Als hij niet denkt dat hij god is, zal hij er wel zwaar in geloven.

Reacties niet toegestaan