Mooie radio: de felle ruzie tussen Twan Huys en John van den Heuvel, misdaadverslaggever van De Telegraaf

Vanmorgen was er een fikse wooordenwisseling bij Giel Beelen over het optreden van Willem Holleerder. Hoor hier:

5 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. kletsmajoor

  Zowel Twan Huys als John van den Heuvel laten zien (horen) dat ze vooral grote ego’s hebben en elkaar vliegen willen afvangen.

  Overigens viel me op dat Twan Huys hier hetzelfde doet als in Nieuwsuur: zodra de gesprekspartner een punt dreigt te maken (dat Twan niet uitkomt) gaat hij keihard door de ander heen praten. Oppervlakkig gezien lijkt het dan net of Twan een journalist is die harde vragen durft te stellen, maar het is een ordinaire debating truuk om een vooraf gewenste uitkomst te verkrijgen.

 2. Molly Veenstra

  Twan Huys heeft de volledige mail voorgelezen waarin John van den Heuvel aan Holleeder voorstelt een interview af te nemen in een villa waar hij zijn vrienden mee naar toe kon nemen, maw, volledig in de watten zou worden gelegd. Dezelfde John van den Heuvel die heilig verontwaardigd is dat een collega, Holleeder wél te pakken heeft gekregen. Oncollegiaal en hypocriet. Typisch Telegraaf.

 3. kletsmajoor

  Nu de uitzenfing voorbij is, is duidelijk waarom Twan Huys zo happig was op een rel met John van den Heuvel, n.l. om de aandacht af te leiden van een mislukte uitzending.

 4. Genuine_Defector

  Ik zapte er toevallig voorbij en zag een standaard, nietszeggend studentje aan het woord, die erg zijn best deed interessant over te komen. Hij vroeg aan Holleeder of hij was ingegaan op het interview om Nederland zijn goede kant te laten zien. Het baasje studeerde rechten. Dat geeft wel weer aan dat je voor de studie echt helemaal niets hoeft te kunnen en hersenloos kunt zijn. Maar dat zien we eigenlijk ook l aan het niveau van onze rechters. Holleeder reageerde op de volstrekt zinloze, stupide en overbodige vraag dat het mannetje maar snel strafwerk moest gaan maken. Ongeacht wat Holleeder verder allemaal wel of niet op zijn kerfstok heeft, door die opmerking steeg hij in mijn achting. Het studentje, dat zo zijn best deed om een schijn van intelligentie op te voeren, stond met zijn mond vol tanden. Afgeblaft en terechtgewezen door een straatvechter. En dat hoopt dan ooit advocaat te worden…

  Dat was meteen het enige wat ik van het interview heb gezien. Heb maar snel weer verder gezapt. Snap de ophef verder niet zo. De man heeft zijn straf uitgezeten en is vrij man. Zo’n interview is niet illegaal of strafbaar. Ik zie het probleem niet. Blijkbaar was het verder een slecht interview. Dat is dan wel jammer. Maar wat had men dan verwacht van Twan?

  • marianne martens

   Mijnheer, het klopt niet wat u schrijft. trouwens waarom doet u zo “naar” tegen studenten en wetenschappers, als je rechten studeert moet je behoorlijk abstract denken en is je i.q. hoger, maar mensen die met hun handen werken, huisvrouwen etc kunnen ook razend intelligent zijn.
   De bezuinigingen in de Juridische wereld c.q. Rechtbanken zijn desastreus voor een juiste Rechtspraak.De landen Noorwegen, Zweden, Finland hebben een Grote Overheid en de burgers zijn ” dik” tevreden en willen ook belasting betalen.In Nederland wordt bijna elke bedrijfsgroep, behalve multinaties vernederd en gekleineerd. Wees blij dat jonge mensen hun mond open doen. Wat kletsmajoor schrijft: het was een afleidings manoevre om Twan uit de”schroeiende, schaamte volle lucht” ( door H. misbruikt ) te houden. De Heer van den Heuvel, is een Mijnheer van Stand, en had gelijk.

   (in antwoord op Genuine_Defector)

Reacties niet toegestaan