“Alleen mensen die een WO-opleiding volgen mogen lid worden van het corps”

De hoofdredacteur van Quote, Sander Schimmelpenninck, heeft zich de woede op de hals gehaald van de Vereniging Hogescholen. Hij zei gisteravond bij De Wereld Draait Door dat HBO’ers geen lid zouden mogen worden van het corps.

“In de jaren zeventig had het corps te weinig leden en hebben ze de poort opengegooid voor hbo’ers. Daarmee is het niveau eigenlijk een beetje omlaag gegaan. Het is heel hard om te zeggen, maar het corps is eigenlijk niet elitair genoeg meer,” zo zei Schimmelpenninck in een reactie op de uitzending van Rambam over ontgroeningen. “Het koor moet weer selecteren op talent en ambitie, niet op afkomst of poen.”

De Vereniging Hogescholen, waarbij 37 HBO’s zijn aangesloten reageert geschokt. “Dat je het überhaupt zo kunt formuleren is al heel heftig”, stelt woordvoerster Marjolein Schooleman. “Ik krijg er kippenvel van.” Ook de kijkers konden de opmerking van de Quote-hoofdredacteur niet waarderen. Maar Schimmelpenninck neemt geen woord terug van wat hij heeft gezegd.

Sterker nog, op de website van Quote gaat hij nog een stap verder. “Alleen mensen die een WO-opleiding volgen mogen lid worden van het corps”, schrijft hij. “Het niveau is hard achteruit gegaan sinds al die autoschooljongens, Vesparijdende Schoeversmeisjes en andere Luzacprutsers lid mogen worden van het corps.”

Bron(nen):   AD