Der Spiegel maakt Trump belachelijk met ijzersterke cover

Het is niet de eerste keer dat Der Spiegel op de cover hard uithaalt naar Trump. Het grootste weekblad van Duitsland maakt ook met de nieuwste editie de tongen los door de Amerikaanse president met één plaatje volslagen belachelijk te maken.

Het blad zag een aanleiding in de verschijning van het controversiële boek over Trump van Michael Wolff, getiteld ‘Fire and Fury’. Daarin wordt hij door diverse van zijn medewerkers ongeschikt bevonden voor zijn baan. Ook blijkt daaruit dat Trump totaal verbijsterd was toen hij de verkiezingen won. De zakenman zag de hele campagne meer als een marketingstunt voor zijn imperium.

Er ontstaat zo een beeld van een compleet incompetente president, die zelf weinig zin heeft en ook door het Witte Huis als incapabel wordt beschouwd. Maar daarmee hield het niet op. Wat namelijk ook naar buiten kwam is dat Trump tijdens een senaatsvergadering over immigratie diverse landen sh*tholes noemde. Ondertussen ontkent Trump alle aantijgingen.

Der Spiegel zag genoeg reden om Trump af te beelden als de eerste stap in de ontwikkeling van aap naar mens door de beroemde tekening van de ‘March of Progress’ om te keren.

Het is zoals gezegd niet de eerste keer.

Eerder al kreeg Trump een Poetin-makeover.

En stond hij met het afgehakte hoofd van het Vrijheidsbeeld in zijn hand.

Bron(nen):   The Independent