Vlogger bedelt om gratis hotelkamer. Eigenaar reageert woedend

De 22-jarige Elle Darby vroeg een hotel in Dublin om vier gratis hotelovernachtingen in ruil voor een positief filmpje op haar YouTubekanaal. De hoteleigenaar vond het een bizarre vraag en reageerde fel op Facebook.

“Ik mail u in verband met een mogelijke samenwerking op sociale media”, begon Darby. “Ik werk als ‘influencer’ en heb rond de 80.000 volgers op zowel YouTube als Instagram. Mijn partner en ik willen graag tussen 8 en 12 februari Dublin bezoeken, noem het een vroeg valentijnsweekend. Tussen alle aanbiedingen door kwam ik uw fantastische hotel tegen. Ik vroeg me af of het mogelijk zou zijn om gratis te boeken als ik in ruil reclame voor u maak. Vorig jaar heb ik dat ook voor Universal Orlando in Florida gedaan en dat heeft hen geen windeieren gelegd. Laat me maar weten of u dat wat lijkt.”

Hotelbaas Paul Stenson plaatste de email anoniem op Facebook met zijn reactie. “Om zoiets te sturen, heb je ballen nodig. Helaas scoor je op het vlak van zelfrespect een stuk minder. Als ik je hier gratis laat logeren, wie zal dan mijn personeel betalen? Wat met het team dat je kamer schoon maakt, de obers die je ontbijt op tafel zetten en de receptionist die je laat inchecken? Of moet ik hen vertellen dat ze in plaats van betaald te krijgen, mogen figureren in je filmpje? Wie zal er opdraaien voor de kosten van het licht, het water en de verwarming?”

Het hotel zelf heeft 186.000 volgers op Facebook. “In de toekomst leg je toch beter gewoon geld op tafel zoals iedereen. Als de hotelbazen in kwestie denken dat ze er iets aan hebben, kunnen ze je misschien een betere kamer geven. Maar kom niet zelf bedelen, dan zet je jezelf tenminste niet zo voor schut.”

Darby is woedend op de hoteleigenaar en laat het er niet bij zitten. In een filmpje van 17 minuten (!) laat ze weten dat ze zich vernederd voelt. “Ik ben razend en voel me droevig en vernederd tegelijkertijd”, vertelde ze. “Ik verdien geld als influencer, het is de enige baan waar ik me gelukkig bij voel. Ik heb de indruk dat ik anderen hierdoor ook help.”

Haar vlog levert honderden reacties op. De meesten vinden haar een profiteur. “Als dit onze toekomstige generatie moet voorstellen, ga ik op een andere planeet wonen”, klinkt het onder meer. En: “Waarom zou ze dat in godsnaam gratis moeten krijgen? Heeft ze dan nog nooit hoeven werken?”

Bron(nen):   HLN