Wordt dit de nieuwe ‘Game of Thrones’?

Fans van ‘Game of Thrones’ vrezen het moment dat seizoen acht is afgelopen. Wat daarna te doen? Gelukkig is er goed nieuws. Mogelijk is er een opvolger: The Witcher.

Deze Netflix Original laat je hopelijk het mythische rijk Westeros voor even vergeten. De boekenreeks en computergames van de fantasy-serie hebben inmiddels al miljoenen liefhebbers.

Zowel de boeken als de games hebben Geralt of Rivia in de hoofdrol, een van de laatste afstammelingen van de monsterjagers, die Witchers worden genoemd. De Witchers zijn menselijk, maar hebben magische krachten, superreflexen en speciale gaves die hen in staat stellen de monsters te bestrijden.

Ondertussen komen thema’s als sociale onrechtvaardigheid, vooroordelen, racisme en politiek aan de orde. Maar grootschalig bloedvergieten wordt evenmin geschuwd.

Scenarioschrijfster Lauren Schmidt maakte deze maand bekend dat ze een eerste versie van het script van de pilot af heeft. Veel is er verder nog niet bekend. Maar aangezien Game of Thrones in 2019 afloopt zal een vervolg daarna niet lang op zich laten wachten.

 

 

Bron(nen):   Metro UK