Iedereen wil Britt Dekker als tafeldame bij DWDD

Een van de grootste kritiekpunten over De Wereld Draait Door is dat steeds hetzelfde groepje (linksige) ‘deskundigen’ aanschuift aan tafel. Vandaar dat de frisse verschijning van Britt Dekker gisteravond met luid gejuich is ontvangen. “Maak haar vaste tafeldame,” klinkt het overal op Twitter.

Als voormalig reality-soapie ging ze uiterst serieus in op de kwestie Barbie die heel Nederland al dagen in zijn greep houdt. Samantha de Jong, Barbie, voelde zich in al haar realityseries misbruikt door RTL en zou daardoor depressief zijn geworden.

Britt reageert bij Matthijs: “Als maker moet je van tevoren verzinnen wat er gaat gebeuren, bijvoorbeeld iemand die gaat janken of helemaal gek wordt. Als er niks gebeurt, vinden de kijkers het namelijk niet leuk.”

Maar tv kijkend Nederland bleek vooral gecharmeerd van haar meer ondoordachte uitspraken, bijvoorbeeld toen ze wat zei over het programma ‘Door het hart van China’  van Ruben Terlou, die ook aan tafel zat. “China is top! Weet je wat het allerboeiendste aan Chinezen is? Je ziet ze nooit in Opsporing Verzocht“, vervolgde ze. “Je hebt nooit ruzie met een Chinees! Ze doen nooit een misdaad.”